23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lars Christian Nygaardstrand, Stein Morten Lier og Helge M. Moldver står bak denne podcasten som formelig slakter Sør-Øst politidistrikt.

Slakter Sør-Øst politidistrikt i ny Avhørt-podcast

Kongen av Kongsberg – Pyramidespillet - del 1 kaller redaksjonen bak podcasten AVHØRT første episode. Her omtaler de en tidligere politimann fra Sør-Øst politidistrikt som i på begynnelsen av 2000-tallet var en aktiv pådriver i pyramidespillet WGI.
Annonse

Mannen, som den gang jobbet i politiet i vårt område, skal ha vært sentral i vervingen til dette pyramidespillet, ifølge podcasten, som blant annet Stein Morten Lier står bak. Han er mangeårig krimreporter og selskapet Batong Media har en rekke podcaster om aktuelle straffesaker i Norge.

I denne ukens episode får altså Sør-Øst politidistrikt det glatte lag for håndteringen av pyramidespillet WGI som en rekke politifolk deltok i på begynnelsen av 2000-tallet. VG kunne i 2003 avsløre at en rekke politifolk hadde tjent «fett» på dette spillet, men som vi hører i podcasten, var det også mange som tapte mye penger.

Annonse

Det var politimannen som nå er anmeldt en rekke ganger av sin tidligere samboer som sto for det meste av vervingen. Det skal ifølge samme podcast ha blitt arrangert rene «salgsmøter» i en garasje.

Etter avsløringene i VG og andre avisoppslag, sluttet mannen i jobben ved lensmannskontoret og startet eget vaktselskap. Det blir tema i neste episode og skaperne av podcasten varsler at her er det mye rart.

Verken ekspolitimannen selv eller hans advokat har ønsket å kommentere påstandene i podcasten.

Kongen av Kongsberg heter serien som AVHØRT og Batong Media nå lager om den tidligere politimannen fra Kongsberg.

I slutten av mai 2003 gikk daværende politimester Christine Fossen ut i media og advarte egne ansatte om å delta i slike pengespill da dette ikke var forenlig med politiyrket. Det var også tvil om dette var penger som ble oppgitt til beskatning. Spillet ble senere erklært ulovlig, men uten at det fikk noen konsekvenser for de tjenestepersonene som deltok. Heller ikke for hovedmannen med tjenestested på Eiker, fikk dette konsekvenser.

Han valgte riktignok å forlate politiet kort tid etter da han ikke fikk en høyere stilling han søkte på, ifølge podcasten.

Det kommer flere episoder
Daglig leder i Batong Media, Helge M. Moldver, sier til Eikernytt.no at de jobber med flere episoder om den samme mannen. Neste episode vil etter planen slippes natt til onsdag 29. mars.

– Den episoden tar for seg det som fremstår for oss som en merkelig forretningsdrift der fakturaer blir sendt frem og tilbake mellom ekspolitimannens selskaper. Dette er selvfølgelig ikke det mest oppsiktsvekkende. Det er jo sikkerhetsselskapets bruk av politifolk, og svart betaling av disse som vi finner mest interessant i denne sammenhengen. Del tre vil handle om Helsehuset. Her er det så mye at vi vurderer om den bør deles opp i flere deler, sier Moldver.

Du kan høre første episode om Kongen av Kongsberg her – det er gratis.

https://podtail.com/no/podcast/avhort/kongen-av-kongsberg-del-1-pyramidespillet/?fbclid=IwAR2MjMhUwGLJPrsIfBijTg1GnRf7OSSu9rykJBZAG3QGHMOc3uKmEsm9NHo

Del:
Annonse