25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Burudstua Salong er lagt ut for salg i dag. Dette er blitt et helt unikt sted for festing og selskaper med et klart Westernpreg. (Foto fra salgsprospektet)

Burudstua lagt ut for salg i dag – eier sender stafettpinnen videre

I dag ble Burudstua Salong lagt ut for salg. Prisen som eier Morten Syvertsen håper å få er 2.590.000 pluss omkostninger. Får han den prisen går han trolig i null etter kjøp og alt arbeidet han har utført på det gamle forsamlingslokalet.
Annonse

Det var i 2018 at Morten Syvertsen kjøpte den gamle og mildt sagt slitte Burudstua. Bygget har tidligere fungert som samfunnshus, klubbhus for Burud Idrettslag og grendehus, men hadde da stått og forfalt i en årrekke.

– Jeg kjøpte eiendommen for litt under én million og har brukt utallige timer og penger på å sette bygningen i funksjonell stand, men det er helt klart mye mer som må gjøres for at den kan kalles restaurert, sier Syvertsen til Eikernytt.no.

Annonse

Han tilbakeviser at det er god butikk å selge stedet nå og i den forfatning det er, men sier det gjør at han ikke taper mye penger på dette spesielle prosjektet.

Håper på videre drift
Syvertsen håper at kjøperen er interessert i å drive stedet videre som forsamlingslokale og et sted for lokale fester. Selv har han i samarbeid med venneforening laget en salong med et klart Westernpreg som har inspirert til temafester innen samme sjanger.

Det har også vært flere private fester her, større selskaper, konfirmasjoner og bursdager i tillegg til enkelte konserter.

– Det er fullt mulig å drive Burudstua som et forsamlingslokale og serveringssted. Lave kostnader gjør at det ikke er mange utleiene som skal til i måneden før driften går i pluss. Kafeen og selskapslokalet er ok, men det er en del oppussing som gjenstår, sier han.

Det er også en boenhet i kjelleren på stedet, men det krever bruksendring for å gjøre dette om til en permanent bolig. Ifølge Syvertsen er det gitt positive signaler fra kommunen om at det lar seg gjøre ettersom Burudstua ligger i et etablert boligområde.

Morten Syvertsen ser også for seg at dette kunne blitt en fin ungdomsklubb, men vet at kommunen ikke har for mye penger til slikt. Visning er planlagt neste onsdag.

Morten Syvertsen har lagt ned utallige arbeidstimer for å få Burudstua i funksjonell stand, men velger altså å gi seg og sender stafettpinnen videre, som han kaller det. (Foto: Privat)
Del:
Annonse