19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kopier av arkeologiske gjenstander bygd opp av digitale og printede 3D-modeller. (Foto: Nils Anderssen)

Arkeologiske funn fra Sem gård tema på biblioteket

Konstruert på ny med eksperimentell arkeologi, digitale hjelpemidler og gir oss ny lokalhistorie. Vi snakker om Sem gård mellom Hokksund og Vestfossen.
Annonse

Gården Sem i Øvre Eiker har overrasket med mange spennende funn fra forhistorien de siste 10 årene, og den kommende sommeren er de arkeologiske funnene fra Sem tema for en utstilling på Kunstlaboratoriet i Vestfossen.

To av attraksjonene i denne utstillingen er et praktsverd og et relikvieskrin fra 600-700-tallet. Disse har blitt skapt på ny av en spillutvikler og sverdmaker og en tidligere arkeolog i et forsøk på å formidle noe av statusen og historien som skjuler seg blant de mange hundre gjenstandene som er funnet like utenfor Hokksund.

Annonse

Førstkommende onsdag kommer Bernt Egil Tafjord og Nils Anderssen til biblioteket i Hokksund for å fortelle om funnene.

Bernt Egil Tafjord er utdannet arkeolog og ansatt som arealplanlegger i Øvre Eiker kommune. Nils Anderssen er spillutvikler og aktiv i reenactment-miljøet*. Han fremstiller kopier av arkeologiske gjenstander bygd opp av digitale og printede 3D-modeller og har laget flotte replika av sverdet og relikvieskrinet til samlingen.

Hvordan går han fra fragment til gjenstand og hvilken historie forteller funnene?

Velkommen til et spennende foredrag på biblioteket.

* Reenactment er en rollespill-liknende aktivitet der historiske epoker eller hendelser, ofte berømte slag, blir gjenskapt med deltakere som etterstreber å lage og bruke tidsriktige drakter og utstyr. (Vikipedia)

Øvre Eiker bibliotek
Onsdag 29. mars kl. 19.00.
Gratis inngang.

Del:
Annonse