23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Venstres tre toppkandidater: F.v: Kristin Werner, Julie Vaage og Geirr Karlsen.

Nytt mannskap i Venstre foran høstens kommunestyrevalg

VALG 2023: Øvre Eiker Venstre avholdt årsmøte og nominasjonsmøte 21. mars på rådhuset i Hokksund. Her ble Julie Vaage valgt som partiets ordførerkandidat til kommunevalget i 2023. Tre på topp er alle nye etter at Andreas Størdal ikke ville ta gjenvalg.
Annonse

Julie Vaage er 39 år og bor på Røkeberg i Vestfossen med sin mann og datter. Hun er opprinnelig fra Bergen og siviløkonom fra NHH av utdanning, med videreutdanning i pedagogikk. I dag jobber hun som lærer i Drammen kommune.

– Øvre Eiker trenger et parti som står opp for naturen i kommunen, og for at det skal bli enklere å velge miljø- og klimavennlige løsninger. Stortinget har tidligere vedtatt et jordvernmål etter forslag fra Venstre, og Viken fylke har også vedtatt en nullvisjon for omdisponering og nedbygging av dyrket mark, også etter forslag fra Venstre, sier Vaage.

Annonse

Hun mener dette må få konsekvenser for arealpolitikken også i Øvre Eiker, og partiet kommer derfor blant annet til å si ja til mer natur og dyrket mark, ja til å tilbakeføre områdene B8-B10 på Ormåsen til LNF-områder, og nei til å åpne for nye, store boligområder, for eksempel på Røkeberg, Blåfjell og i Ullernskogen.

Før hun ble lærer, har Vaage også erfaring som gründer og selvstendig næringsdrivende, hvor hun blant annet jobbet med vinimport.

Venstres toppkandidat i Øvre Eiker, Julie Vaage.
(Foto: Vidar Sandnes)

– Det må bli bedre vilkår i kommunen for dem som ønsker å starte noe selv og skape flere arbeidsplasser, og vi kommer til å ha et sterkt fokus på dette i den nye næringsplanen som skal lages i neste periode», sier Vaage.

– I tillegg ønsker vi å bygge videre på arbeidet vårt fra inneværende periode med å sikre en god oppvekst for alle barn og unge i kommunen, med særlig fokus på å gi lærerne de ressursene og den friheten de trenger for å gjøre jobben sin i barnehagene og skolene våre. Det at jeg kjenner skolen fra innsiden, mener jeg vil være en styrke for meg i dette arbeidet, sier Vaage avslutningsvis.

Med seg på de første plassene på lista får Vaage med seg Geirr Karlsen (48) fra Røren og Kristin Werner (32) fra Ormåsen.

– Jeg brenner for at vi skal ha et rikt kulturliv i Øvre Eiker, og at både det profesjonelle og frivillige kulturlivet skal ha best mulig vilkår. Vi har fortsatt et stort forbedringspotensial på å utvikle sentrumsområdene og stedene våre på en måte som gjør at folk faktisk ønsker å bo og oppholde seg der, og dette vil Venstre være en pådriver for i neste periode», sier Karlsen.

– Jeg ønsker å engasjere meg for at Ormåsen spesielt, men også alle de andre stedene våre, skal utvikles med et mye mer miljø- og klimabevisst fokus, sier Werner.

– I flere år har det blitt bygget i et vanvittig tempo på Ormåsen, uten at kommunen har sørget for at kapasitet på barnehage, skole, gang- og sykkelvei og kollektivtilbud har fulgt med på denne utviklingen. Dette vil endre seg dersom Venstre kommer i posisjon i neste periode, sier hun.

Andreas Størdal (34) som er Venstres representant i kommunestyret i dag, har tidligere informert lokallaget om at han ikke ønsket å stille til gjenvalg for neste periode. Han fortsetter dog som lokallagsleder i 2023.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass en utrolig bra ordførerkandidat og en sterk liste med kandidater forøvrig, som jeg vet kommer til å gjøre en kjempejobb for å gjøre Øvre Eiker til en bedre kommune i framtiden», sier Størdal.

Venstrelista har en god balanse mellom dedikerte folk av ulike kjønn, aldre og fra ulike steder i kommunen. Kandidatene på lista har ulike hjertesaker, men har til felles at de ønsker å jobbe for å gjøre Øvre Eiker til en grønn og fremtidsrettet kommune.

Den komplette lista er som følger:

NrNavnStedFødselsår
1JULIE VAAGEVestfossen1984
2Geirr KarlsenRøren1975
3Kristin WernerOrmåsen1990
4Pål BentsenHokksund1972
5Sofie StormoRøren1988
6Torbjørn SvendsenHokksund1956
7Marit SvarverudHokksund1959
8Amund AlfredsenSkotselv1983
9Liv Sigrid JohansenVestfossen1952
10Kjell VaageVestfossen1953
11Torill Fossen BentsenHokksund1972
Del:
Annonse