2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mannskaper fra Øvre Eiker Hjelpekorps tok seg opp i skogen bak gården hvor Simen bodde for å lete i terrenget.

Foretok nye søk etter savnet 25-åring i Vestfossen – politiet med tipstelefon

(Oppdatert kl. 15.30 28.03.23) Politiet fikk bistand fra Røde Kors i Vestfossen mandag kveld. De skulle ha en planlagt øvelse, men valgte etter anmodning fra politiet å lete etter den savnede Simen i stedet.
Annonse

Politiet har mandag kveld utført nye søk etter den savnede Simen Sarvig Grindstrand. Søket ble utført i området rundt elva Dørja ved Fiskumvannet og i skogen overfor gården han bodde på.

Før søket ble det gjennomført en planlegging med politiet på Røde Kors-huset i Vestfossen for å koordinere aksjonen.

Annonse

Etterforskningsleder i drammenspolitiet Tina Berg opplyser til DRM24 at de foreløpig holder alle muligheter åpne i saken.

DRONE: Røde Kors søkte med varmesøkende drone langs elva Dørja, som renner ut i Fiskumvannet.

– Om dette dreier seg om en ulykke, noe selvforskyldt eller noe kriminelt vet vi ikke enda, sier Berg.

I tillegg til flere søk med frivillige, har også politiet søkt i aktuelle området med varmesøkende drone siden Grindstrand forsvant 28. februar.

Ifølge Berg etterforsker de nå saken bredt.

Politiets innsatsleder, Arne Koppergård i Vestfossen mandag kveld. Politiet deltok ikke selv i søket som ble utført av Røde Kors mannskaper.

– Utfordringen med søket er at vi ikke vet hvor vi skal begynne. Vi jobber også med vitneopplysninger og tips, og ønsker at de som har noe informasjon eller tips i saken kontakter politiet.

Familiemedlemmer har forøvrig opplyst at det ikke er uvanlig at Grindstrand er bortreist i perioder i forbindelse med jobb, men at alarmklokkene begynte å ringe da ingen fikk tak i han.

Politiet utelukker ikke at det blir iverksatt bredere søk eller leteaksjoner senere.Det er på denne gården den savnede Simen bodde.

Stor leteaksjon i helga
En rekke venner og kjente av 25 år gamle Simen Sarvig Grindstrand deltok i helgen i en privat leteaksjon i området rundt gården han bodde på i Kongsbergveien. Letingen var dessverre uten resultat selv om det ble brukt droner, hester og ATW.

Også politiet hadde en leteaksjon ved hjelp av droner, men også den var resultatløs. Ettersom det er kommet en del snø siden forsvinningen, er det vanskelige søkeforhold.

– Vi har forberedt oss på det verste, men håper fortsatt at han er i live, sier broren hans, Johan Can, til Eikernytt.no.

Han forklarer grunnen til at broren ikke ble etterlyst for etter nesten en måned.

– Simen jobbet flere steder, blant annet i Arendal-området og det var ikke uvanlig at vi ikke hørte fra ham på flere uker. Men da det hadde gått fire uker begynte vi å bli bekymret og startet med å ringe vennene hans. Men ingen hadde hørt fra ham og da ble politiet koblet inn, sier Johan Can.

Et annet element som gjør familien bekymret er det faktum at han nesten aldri gikk noen steder uten hunden sin. Selv på Oslo-turer var hunden med. Da den kom hjem alene, skjønte de at det var noe som var galt.

Den siste sikre kontakten fra Simen er på kvelden 28. februar kl. 20.00. Da snakket han med et familiemedlem og sa han kom sent hjem. Siden har ingen sett eller hørt fra ham.

Politiet ønsker tips i savnetsak i Vestfossen
Politiet i Drammen ønsker tips i forbindelse med at en Simen er savnet fra Vestfossen.

Den savnede er en etnisk norsk mann i 20-årene. Siste kjente kontakt med mannen var 28. februar.

Simen har kort mørkt hår, har blå øyne, han er muskuløs og er ca. 184 cm høy. Han snakker østlandsdialekt.

Dersom noen har sett Simen eller har andre opplysninger som kan være relevante, kan de ta kontakt på politiets tipstelefon 99 21 20 68.

25 år gamle Simen Sarvig Grindstrand forsvant 28. februar i år og ingen har sett eller hørt fra ham siden. Nå leter familien og politiet etter ham i nærområdet. De frykter det verste. (Foto: Privat)
Del:
Annonse