15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det brant godt da brannmannskapene kom fram til den store eneboligen i Gorudveien i Hokksund.

Skulle dra på hytta da det plutselig smalt – huset totalskadet

Den store eneboligen i Gorudveien i Hokksund er totalskadet etter en voldsom brann i dag. Det brenner fortsatt i bygningen, som store mannskaper har forsøkt å redde. Ekteparet som eier boligen hadde pakket bilen og skulle på hytta da det plutselig smalt og de måtte redde seg ut av det brennende huset.
Annonse

Det ble en dramatisk start på påsketuren for ekteparet i 60-årene. De hadde akkurat pakket bilen og skulle til å reise da det plutselig smalt i husets inngangsparti.

– Vi rakk ikke å reagere eller finne pulverapparatet. Vi måtte bare komme oss ut, sier kona i huset til Eikernytt.no. Hun sto lenge og så på at huset hennes ble flammenes rov. Mannen måtte ta tilhold hos naboen. Dette var nemlig det siste han trengte etter nylig å ha kommet hjem fra sykehus.

Annonse

Ifølge dt.no skal en brannmann ha fått mindre brannskader i forbindelse med slukkearbeidet og ble tatt under behandling av ambulansepersonell på stedet før et besøk på legevakta.

Her forsøker brannmannskapene å hindre at brannen sprer seg vie loftet. Men det var til ingen nytte.

Det var klokken 13.00 i dag at nødetatene ble varslet om en mulig husbrann i Gorudveien mellom Røren og Ormåsen. Da brannmannskapene kom fram var det full fyr i den ene delen av huset og brannen var i ferd med å spre seg til andre etasje.

Herfra gikk brannen gjennom huset og ikke lenge etter var det fyr i hele andre etasje. Brannvesenet greide altså ikke å stanse ilden og hele huset vil brenne ned. Ekteparet som bor her kom seg uskadet ut, men måtte se at alt de eier er blitt til akse. Spesielt alle bildene av ungene er et stort tap, forteller kvinnen i huset til Eikernytt.no.

Politiet vil etterforske brannårsaken, men huset vil altså brenne ned og det blir en innsats på stedet godt utover ettermiddagen og kvelden. Politiet vil ikke kunne gå inn før alt er kaldt.

Del:
Annonse