26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politimannskaper i sivil gjorde undersøkelser i aktuelle områder overfor E134, ikke langt fra der det også er søkt tidligere.

Har iverksatt nye søk etter Simen (25) foreløpig uten resultat

Politiet var tirsdag formiddag på plass i området rundt gården hvor 25-åringen er forsvunnet fra. Men så langt har letingen vært resultatløs. Mannskapene ga seg tidlig på ettermiddagen.
Annonse

Det får DRM24 og Eikernytt.no opplyst fra kilder tett på etterforskningen.

Det har vært gjennomført søk i området ved flere anledninger, sist fredag ettermiddag. Så langt har søkene vært resultatløse, men det har etter hva DRM24 erfarer vært gjort interessante observasjoner i området.

Annonse

Foreløpig jobber politiet etter flere hypoteser med hva som kan ha skjedd, men mandag ble det klart at lokalt politi får bistand fra Kripos i etterforskningen.

Røde Kors var ikke involvert i søket tirsdag. Søket ble hovedsakelig konsentrert i skogsområdet overfor E134, på motsatt side fra gården 25-åringen er savnet fra.

Politiets innsatsleder Arne Guddal forteller at det har vært benyttet både droner og hunder i søket. Totalt har det vært 14 politifolk i aksjon og to hundeekvipasjer. Ifølge innsatslederen har de søkt på spesielle områder hvor den savnede 25-åringen pleier å gå med hunden sin.

Den kom som kjent hjem til gården noen dager etter at Simen forsvant 28. februar.

Det er store områder med skog og skogsbilveier der Statkraft har store anlegg for å ta ned strøm til Flesaker-stasjonen. Dette er et utfordrende og ulent terreng med Dørja som renner forholdsvis stri og med dels mye snø.

Flere private søker
Det er ikke bare politiet som søker i dette området. I dag ble flere privatpersoner observert og de ble bedt om å holde seg unna områdene hvor hundene skulle søke da de kunne etterlate falske spor.

– Vi setter stor pris på at folk søker etter den savnede, men det ville være fint om de varslet oss om når og hvor de har vært slik at vi slipper å tråkke i de samme sporene, sier Arne Guddal.

Det er også søkt i området rundt Flesaker kraftstasjon, blant annet med droner. Heller ikke dette skal ha gitt noen funn eller nye opplysninger. Søket her ble avsluttet tidlig på ettermiddagen.

Politiets innsatsleder Arne Guddal på stedet tirsdag. Han bekrefter overfor Eikernytt.no at søket så langt har vært resultatløst.

Får bistand av Kripos i savnet-sak
Simen Sarvig Grindstrand fra Vestfossen har vært savnet siden 28. februar. Nå trapper Sør-Øst politidistrikt opp etterforskningen og har fått bistand fra Kripos. De var riktignok ikke med i dagens søk.

Kripos kobles nå inn i etterforskningen opplyser etterforskningsleder Tina Berg til NRK mandag ettermiddag.

– Vi kan ikke utelukke at noe straffbart har skjedd, sier Berg.

Som tidligere omtalt jobber politiet etter flere hypoteser, etter å ha gjennomført flere søk i området.

25-åringen forsvant 28. februar. Politiet er interessert i tips og vitneopplysninger i saken.

Den savnede 25-åringen fra Vestfossen – Simen Sarvig Grindstrand. Har du sett ham så ta kontakt med politiet med en gang.
Del:
Annonse