12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det har vært store styrker fra både politi, Røe Kors og Norske Redningshunder i sving denne helgen inntil den savnede ble funnet i 12.40-tiden. (Fotos: Joakim Fjeldli / DRM 24)

Antar at det er Simen som er funnet omkommet

Politiet meldte klokken 14.00 at det er gjort et funn av en død person i Vestfossen. Funnet skjedde ca. kl. 12.40 i dag av en redningshund. Det er all grunn til å tro at dette er den savnede Simen Sarvig Grindstrand (25) som sist ga livstegn fra seg den 28. februar.
Annonse

I en pressemelding skriver politiet at det er gjort funn av en død person i Vestfossen. Funnet ble gjort som resultat av et organisert søk etter antatt omkommet person, som startet lørdag formiddag. Den døde personen ble funnet ca. 12.40 søndag formiddag av en redningshund.

Politiet har foreløpig ikke sikker identitet på den døde, men siden de har gjennomført et organisert søk etter en 25 år gammel mann, antar de at det er den savnede som er funnet. 25-åringen har vært savnet siden slutten av februar. Han er dansk statsborger bosatt i Vestfossen.

Annonse

Mannen vil bli sendt til obduksjon og politiet fortsetter etterforskning med tanke på å finne årsak til dødsfallet. Ut fra de foreløpige funn rundt den avdøde, anser politiet at det ikke er grunnlag for å tro at dødsfallet skyldes en kriminell handling.

Det er foreløpig noe uklart nøyaktig hvordan han ble funnet, men politiet uttaler i en pressemelding at den avdøde ble funnet av redningshund. Funnet skal ikke ha blitt gjort i den lille elva Dørja som renner gjennom stedet.

Mannskapene samlet på Røde Kors Huset i Vestfossen etter at aksjonen er avsluttet. Det har vært en våt og kalt helg for mannskapene.

Pårørende skal være varslet i saken. Politiet er i området søndag ettermiddag med krimteknikere for ytterligere undersøkelser av funnstedet.

– Til tross for de tragiske omstendighetene er vi glade for at søksmetodikken vi har brukt har fungert, sier innsatsleder Arne Guddal i politiet til DRM24.

– Politiet benytter anledningen til å takke de frivillige mannskaper som har vært med i søket etter mannen, uttaler politiet i pressemeldingen.

Det er etter all sannsynlighet den savnede Simen Sarvig Grindstrand (25) som ble funnet omkommet ikke langt fra gården han bodde på i Vestfossen.
Del:
Annonse