24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nettpartner i Hokksund var det eneste selskapet som ble tatt ut i streik i Øvre Eiker i runde to, men det er altså ikke aktuelt nå. (Foto: Google)

LO: Streiken er avsluttet – møter som normalt på jobb fredag

(Oppdatert kl. 17.00) LO varsler at ytterligere 16.561 medlemmer vil tas ut i streik fra fredag 21. april. Men nå er det klart at streiken er avblåst.
Annonse

Helgens mekling førte som kjent ikke til enighet mellom LO og NHO, og nesten 23.000 LO-medlemmer ble tatt ut i strek fra mandag. Allerede under forhandlingene varslet LO om at det ville komme et nytt streikeuttak allerede fredag – altså i morgen tidlig. Da vil så mange som 39.500 medlemmer være i streik.

I tillegg har LO varslet at det jobbes med et tredje streikeuttak, men når dette kommer på plass og hvilke bedrifter som da rammes, er ikke klart.

Annonse

Men klokken 17.00 kunne partene i arbeidslivet kunngjøre at streiken er over og at de ansatte møter til vanlig tid på jobb fredag.

Det var en lang rekke bedrifter som nå merket streiken, enten direkte ved at ansatte står streikevakter i stedet for å gjøre jobben sin. Men det var også store ringvirkninger for andre bedrifter, som har måttet gå til det å varsle om permitteringer. Dette kunne potensielt ramme mange tusen arbeidstakere i de fleste sektorer.

I tillegg begynte butikkene å gå tomme for enkelte varer. Folk har blant annet hamstret brus og øl i stort monn.

Del:
Annonse