25. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksunds damelag i andre divisjon vant komfortabelt over Fredrikstad bkl 2 hjemme søndag kveld.

Målfest i Sentrumshallen da HIL slo Fredrikstad Bkl 2

Det ble skikkelig målfest i Sentrumshallen i Hokksund søndag kveld da HILs damelag møtte Fredrikstad bkl. 2 til seriekamp i andre divisjon. Hele 71 nettkjenninger fikk de to lagene til sammen der Hil gikk seirende ut til slutt.
Annonse

Hokksund ledet store deler av kampen etter å ha startet i et forrykende tempo der målscoringer synes langt viktigere enn å bygge opp et skikkelig angrep. Allerede etter 36 sekunder plantet Sirens Landsverk Hals den første ballen i mål bak Fredrikstads målvakt.

Og slik fortsatte første omgang. Mål etter mål uten skikkelige angrep fra begge sider. Lagene fulgte hverandre helt til midten av første omgang da Hokksund dro i fra og ledet med ni mål etter 20 minutters spill. Også forsvarsspillet kan vi sette spørsmålstegn ved ettersom det rant inn må på begge sider av banen.

Annonse

Fredrikstad greide å hente seg inn mot slutten av omgangen og til pause var stillingen 23 – 19 til HILs damer.

Ingvild Stensrud kunne notere seg for hele ni mål og ble HILs toppscorer.

Med én spiller utvist i slutten av begynnelsen av andre omgang, fikk HIL en dårlig start på omgangen og Fredrikstad begynte å nærme seg Hil på tavla. 23 – 21 sto det etter halvannet minutt ut i omgangen, men så kom HIL sterkt tilbake med flere gode scoringer.

Halvveis ut i omgangen ledet Hokksund med ni mål og begynte å ta seieren på forskudd. Det er en taktikk som kan vise seg å være farlig, da Fredrikstad-laget puttet inn syv mål i de siste 10 minuttene, mens HIL sleit skikkelig med å få kommet til angrep og målsjanser. På de samme 10 minuttene greide de bare å score tre mål, men reddet altså seieren med 38 – 33 som sluttresultat.

Dette ble en kamp som var preget av dårlig forsvarsspill, men noen hederlige unntak – også blant målvaktene. Det var også en kamp med mange personlige feil. Dårlige pasninger, skudd høyt over mål og baller som ikke traff der de skulle – verken på mål eller medspillere. Her var lagene like gode – eller dårlige om du vil.

Marianne Hannisdal satte inn 6 mål og ett på 7-meter.

Fredrikstad stilte med en begrenset tropp denne dagen og hadde ikke flere enn tre innbyttere på benken. Det preget nok laget, men spillerne kjempet til det siste. Det gjorde også HILs Tandberg og Hannisdal som sørget for å putte inn de to siste målene for HIL og derved sikre en komfortabel seier denne kvelden.