21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal åpner for å forlenge fristen for innlevering av skattemeldingen, men det hersker tvil om hva som gjelder.

Skatteetaten vurderer å forlenge fristen for skattemeldingen

Søndag og mandag har det vært ustabilitet ved innlogging på skattemeldingen. Fristen for å sende inn skattemeldingen kan bli forlenget dersom det fortsatt er tekniske problemer tirsdag 2. mai.
Annonse

– Vi følger hele tiden med på hvor mange som får levert skattemeldingen. I går var det 130.000 som fikk levert den, og klokken 14 ser vi at rundt 50.000 har levert i dag. Vi vil vurdere behov for forlengelse av fristen dersom det fortsatt er tekniske problemer i morgen, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

– Noen har fått feilmelding når de prøver å logge inn. Det beklager vi. Vårt råd er at hvis du opplever treghet eller feilmelding kan du prøve å oppdatere siden eller prøve igjen senere. Ettersom fristen for levering var på en søndag og fridagen 1. mai er en mandag i år, regnes det ikke som for sent om du leverer innen tirsdag 2. mai, sier Gjengedal.

Annonse

Datoforvirring
Det er forskjell på å «levere innen» eller i «løpet av». Som skatteetaten skriver i denne pressemeldingen står det innen tirsdag – altså ved midnatt natt til 2. mai.

Dette stemmer dårlig overens med hva som står på Skatteetatens nettsider. Her står det nemlig:

«Fristen for å levere for skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister er 30. april. Siden dette er en søndag i år, etterfulgt av offentlig høytidsdag på 1. mai, regnes det ikke som for sent om du leverer skattemeldingen eller søknad om utsettelse til og med tirsdag 2. mai.»

Det betyr at du har hele tirsdagen på deg til å få lever skattemeldingen – hvis alt det tekniske fungerer som det skal.

– Vi har tatt midlertidige grep som sikrer at de som er pålogget får levert skattemeldingen, sier Gjengedal.

4,2 millioner har mottatt digital skattemelding i år. Så langt har tre millioner sendt inn i sin skattemelding, noe som er det høyeste antallet siden den nye skattemeldingen ble lansert i 2020. Rundt fire millioner har åpnet skattemeldingen.

Del:
Annonse