7. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eikerduoen Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen er en av favorittene til å vinne sin klasse i Rally Sørland på lørdag.

Rally Sørland på lørdag med Eiker-duo som favoritter

Pausen etter vinterens to løp er over, nå er det klart for ny runde i Rally-NM på barmark. Tradisjonsrike Rally Sørland kjøres førstkommende lørdag med Mandal som base. Frank Tore Larsen fra Steinberg stiller til start.
Annonse

Lørdagens løp er det tredje i årets mesterskap som totalt teller seks runder. Rundt 90 deltagere stiller til start på lørdag, og det er jevnt og spennende i kampen om NM-medaljer i de forskjellige klassene etter vinterens løp.

Det skal kjøres totalt seks fartsetapper i Rally Sørland, og den 24,2 km lange Lindland-etappene er den lengste, og blir en tøff utfordring for deltagerne. Fartsetappene ligger noe nord for Mandal i området ved Marnadal og opp til Laudal. Løpets siste etappe, Power Stage, er Årstøl på 15,7 km og ligger lengst øst av etappene. Løpet har start, mål og base i Mandal.

Annonse

Som det skal være i rally, har det vært både dramatikk, knivskarp konkurranse og sekundstrid i de to første NM-rundene, Rally Elverum og Numedalsrally.

Førere som Frank Tore Larsen, Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen, og Marius Aasen har stått for spenningen i klassen for de raskeste firehjulsdrevne bilene i internasjonal klasse. Det er ingen grunn til å tro at det ikke vil fortsette på samme måte i Rally Sørland, der NM-leder Ole Christian Veiby har vunnet tre av de fire siste utgavene av løpet.

NRK1 vil også denne gangen ha en fyldig oppsummering av løpet, som sendes søndag kveld.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det Ole Christian Veiby fr KNA Kongsvinger som topper med sin VW Polo og 56 poeng. Han har et tett løpsprogram i år, og denne helgen prioriterer han rallycross i Sverige, fremfor å forsvare NM-ledelsen i rally.

Den som ligger nærmest i NM-sammendraget er tittelforsvarer Frank Tore Larsen fra Steinberg og NMK Modum & Sigdal. Sammen med kartleser Torstein Eriksen, nå bosatt i Hokksund, er han kun fem poeng bak Veiby i sin VW Polo. Larsen og Eriksen vant NM-åpningen på Elverum, mens det ble tredjeplass i Numedalsrally.

På en tredjeplass ligger Eyvind Brynildsen fra KNA Varna og kartleser Jørn Listerud i Skoda Fabia. De har 47 poeng, etter tredje- og andreplass i de to første rundene.

På fjerdeplass følger Marius Aasen og Marlene Engan Aasen fra Asker og Bærum Motorsport i VW Polo. De har 4. plass i begge NM-rundene i vinter og totalt 30 NM-poeng.

De norske topp-førerne får konkurranse fra en av de aller beste svenske førerne på lørdag. Per Gunnar Andersson kommer til start i sin Ford Fiesta sammen med kartleser Anders Fredriksson.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen som topper i NM så langt med sin Peugeot 208 og 45 poeng. Backe/Johansen kjørte inn til NM-bronse i fjor, og har en seier og en fjerdeplass i klassen så langt i år.

På en andreplass ligger Steve Røkland som har dominert denne klassen i mange år. Men det ble brutt løp i NM-åpningen for KNA Kongsvinger-føreren og dermed står han med de 32 poengene seieren i Numedalsrally ga.

På tredjeplass følger Marius Holtet fra NMK Modum & Sigdal i Ford Fiesta. Sammen med kartleser Jon Berg Raaen har han 30 NM-poeng. Det er jevnt i denne klassen og få poeng som skiller de beste. Også i denne klassen får de norske NM-toppene svensk konkurranse på Sørlandet. Unge Isak Reiersen med norske Morten-Erik Abrahamsen i kartleserstolen kommer igjen til start i en NM-runde i sin Ford Fiesta.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen som topper så langt i år. De kjører en Subaru Impreza og står med 35 poeng.

På en andreplass følger Anders Kjær fra NMK Grenland som gjorde et innhopp i Numedalsrally sammen med kartleser Gøril Undebakke i en lånt Subaru Impreza. Anders viste at han fortsatt har kjøreferdigheten intakt, vant klassen og har dermed 33 poeng.

På en tredjeplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 31 poeng.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler finner vi den eneste føreren som har klart å vinne begge vinterløpene i sin klasse. Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg står med utrolige 62 poeng med sin Volvo 940, etter to løp i en klasse der det ofte er svært åpent og jevn konkurranse.

Nærmest dem ligger Heine Rudi og Sunniva Rudi fra NMK Nore og Uvdal. De har kjørt inn 44 poeng med sin Peugeot 206.

På en tredjeplass følger Kristians Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Jonas Hvambsahl i Volvo 940. De har 40 poeng.

Rally Sørland har start, mål, base og serviceplass på Jåbekk i Mandal. Løpet starter fra klokken 10.00, og målgang er 17.25.

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no

NRK1 sender en time fra løpet søndag kl. 20.40, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Del: