23. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gry Mile Jakobsen på Eurekatoppen (702 moh) på Holtefjell med mye av Eiker, Drammenselva og Drammensfjorden helt i bakgrunnen.

Holtefjell: En lang vinter fortsetter inn i mai måned

Nå har det vært preparerte skiløyper i over fem måneder i Eiker. De første skisporene ble preparert i siste del av november, og jammen var ikke løypemaskinene ute og preparerte den siste helga i april også.
Annonse

I «gamle» dager var det mange reale snøvintre, men det er lenge siden sist det har vært skiføre så lenge på Eiker. Mellom en halv meter og nærmere meteren ligger snødybden på i de høyereliggende områdene på Holtefjell, Mjøndalsskauen og Finnemarka.

På Holtefjell kunne du gå på ski fra både Smedsrud, Blygått og Dalasetra i helga. Fra sistnevnte utgangspunkt er det bart i et par svinger i starten, men oppe på Holtefjellplatået er det stort sett bra med snø.

Annonse

Med kuldegrader om natta holdt også skiføret seg forbausende bra, ikke minst på morgenkvisten. Om du var tidlig «på’n» om morgenen, kunne du i tillegg gå på skaren utenfor preparerte løyper.

Ikke mye som minner om mai måned i skiløypene inne på Holtefjell.

Sjarmen med vårskiturer er blant annet vårstemningen med fuglesang og bekkebrus. Ja, og så er jo temperaturen langt mer behagelig enn midtvinters, og i tillegg er det lyst nok til skiturer fram til klokka ti om kvelden.

Selv om det kom noen centimeter nysnø her forleden, så minker snøen dag for dag. Ja, det skulle bare mangle når vi har kommet ut i mai. Dedikerte vårskiløpere har nok likevel noen flere skidager i vente hvis nattefrosten holder stand i høyden. Kan det bli skitur 17. mai i år?

Vannene bør du holde deg langt unna også på Holtefjell, her innerst i Krokvassløken.

Del:
Annonse