24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Krystian Gajewczyk, Ninna Foged Tanderup og Fahima Zakarya Ofi skal «ta over» restauranten Onkel Thor 8. og 15. mai. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Tar over serveringen på Onkel Thor i to dager

Det har etter hvert blitt en tradisjon for elever på salg, service og reiseliv på Eiker videregående skole å «ta over» restauranten Onkel Thor i Vestfossen. Da fyller de alle rollene, bortsett fra kokk og daglig leder. Årets datoer er 8. og 15. mai.
Annonse

– Vi gleder oss til å få innsikt i hvordan er det er å jobbe i en restaurant til daglig. Dette blir en lærerik og fin erfaring, tror elevene Krystian Gajewczyk, Ninna Foged Tanderup og Fahima Zakarya Ofi, som skal være servitører, melder skolen på sine nettsider.

Alle i denne trioen har fått prøvd seg i kafé tidligere. I tillegg har Krystian vært lagermedarbeider i et takfirma, og han har hatt praksis gjennom skolen hos Rema 1000. Videre har Ninna jobbet i barnehage, og Fahima jobber ved Eikertun helsehus ved siden av skolen.

Annonse

Ellers har begge jentene vært ute i praksis hos Kappahl. De er alle enige om at all erfaring er nyttig, uansett hvor de har jobbet. Det kan også nevnes at Vg1-elevene er involvert i drifta av Kaffekroken på skolen, og de har også slik skaffet seg verdifull erfaring med blant annet kundebehandling.

Tidligere år har alle elevene betjent restauranten i Vestfossen på samme dag. I år blir elevene i de to klassene fordelt på to dager, altså 8. og 15. mai.

I forkant av restaurantjobben gjør elevene forberedelser. Blant annet får de prøve seg på å servere i skolens kantine, og de har vært på besøk hos Onkel Thor for å gjøre seg kjent og å se på forholdene.

De utformer også menyer, og de driver med markedsføring. Familie og venner av elevene blir invitert, men det er også mulig for andre å bestille bord.

Elever fra begge Vg1-klassene i salg, service og reiseliv skal «overta» Onkel Thor 8. og 15. mai. Her er noen av dem samlet i skolens populære kaffebar. (Foto: Per Jørund Grøthe)
Del:
Annonse