19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det har gått et lite ras på Lerberg, men det skal ifølge kommunen og NVE ikke være fare for boligene i området.

Ras på Lerberg i formiddag – ikke fare for nye

Det har gått et lite ras på Lerberg. NVE har i dag vurdert rasstedet og omgivelsene. Det skal ikke være fare for nye ras, melder kommunen på sine nettsider.
Annonse

Kommunen mottok melding om et ras på Lerberg på formiddagen den i dag – 8. mai. Representanter fra kommunen dro ut på stedet med en gang, samtidig som NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) ble kontaktet. Det ble gjennomført direktesending fra rasstedet med NVE og kommunen. Politiet har også vært på stedet.

NVEs vurdering er at det ikke er behov for noen tiltak, og at det ikke er ytterligere rasfare. Andre beboere på Lerberg trenger derfor ikke å være urolige for sine boliger.

Annonse

Naturkatastrofen ved Hokksund i 1910
Sent om kvelden lille julaften 1910 inntraff en av de største naturkatastrofene i Eikers historie. Et stort jordras rammet fem gårder like øst for Hokksund. Både bygninger og husdyr gikk tapt sammen med drøyt 300 mål dyrket mark, men som ved et mirakel ble ingen mennesker drept eller skadet. Det var tre Sanden-gårder og to Haga-gårder som ble rammet av raset.

Kilde: Bent Ek – Eiker Arkiv.

Del:
Annonse