27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En betydelig hjelp til ukrainere i Øvre Eiker. denne helgen har gått med til å sortere og klargjøre et stort vareparti fra en brannskadet elektrobutikk. (Foto: Privat)

Varer fra butikkbrann på Vestlandet får nytt liv på Eiker

Nylig oppsto det en brann i nabolokalene til en kjent elektronikkbutikk på Vestlandet. Det medførte at en rekke varer ikke kunne selges, og forsikringsselskapet Fremtind tok derfor over eierskapet. Etter gjennomført brannskadesalg var det fortsatt svært mange produkter igjen, disse har takket være bærekraftperspektivet i Fremtind, nå havnet i Øvre Eiker.
Annonse

Ifølge leder av Øvre Eiker for Ukraina, Viktoria Olsen resulterte dette i en betydelig donasjon av elektronikkvarer til ukrainere i Øvre Eiker. Frivillige fra foreningen har i helgen dedikert sin tid til å organisere for å forberede utdelingen av disse varene.

Adrian Tollefsen som er talsperson og kasserer i foreningen Øvre Eiker for Ukraina, kan fortelle at donasjonen er betydelig – og at det i tillegg til denne forsendelsen er sendt en trailer til Ukraina med større varer som det er bruk for der nede.

Annonse

– Det er sendt kjøleskap, ventilatorer, ovner og øvrige hvite- og brunevarer til Ukraina, mens mer praktisk og nødvendig småelektrisk utstyr er kommet til Øvre Eiker, kan Tollefsen fortelle.

Dugnad
Sammen med foreningens leder, Victoria Olsen, nestleder Oleksii Vasyliev og andre frivillige, har de jobbet denne helgen med å vaske og sortere varene som skal gis til ukrainere i kommunen. De er også utførlig katalogisert og transportert videre for utdeling.

Valeriia Kovalchuk er ansvarlig for katalogisering og forteller at denne helgen handler om dugnad for foreningen.

– Omlag 10 medlemmer har bidratt i tillegg til styret og vi har nå rimelig god oversikt, uttaler Valeriia på klingende norsk – etter bare noen måneder i Norge.

Valeriia Kovalchuk er ansvarlig for katalogisering og har stålkontroll på det hun driver med.

Donasjonen fra Vestlandet inkluderer ulike elektronikkprodukter som vil være til stor nytte – og som de ikke alltid får dekket av det offentlige. Blant annet er det i forsendelsen å finne både panelovner, kaffemaskiner, strykejern, vannkokere, luftfuktere og lufttørkere, kaffetraktere, toastjern, vaffeljern og skrivere – for å nevne noe. Disse varene er så gode som nye når de er tørket og/eller lett rengjort – og vil bidra stort til å hjelpe barnefamilier både i Øvre Eiker og Ukraina.

– I Øvre Eiker har det kommet mange familier, og mange av disse har ulike behov forteller Tollefsen.

– Noen leier i kjellere og trenger tørrere luft, mens andre bor i trehus og trenger mer fukt. Alle vil stryke klær til 17. mai – og det er mange barn eller ungdommer som lengter etter en liten musikkspiller eller en hårføner for seg selv – og nå skal vi gjøre det vi kan for å fordele dette rettferdig, forteller Tollefsen.

Bærekraft
Forsikringsselskapet Fremtind gjorde donasjonen mulig. Etter at varene ble utsatt for røykskader under brannen, valgte selskapet å donere dem i stedet for å kaste dem.

Bærekraftsansvarlig i forsikringsselskapet, Frank Wold forteller at hele Fremtind-familien er glade for der de har fått til i dag.

– For oss er dette bærekraft i praksis, sier Wold.

Nestleder i foreningen Oleksii Vasyliev uttrykker også sin takknemlighet for donasjonen og understreker at det er mange ting som folk i Øvre Eiker trenger. Derfor er han begeistret for muligheten til å bidra og hjelpe nyankomne i kommunen også på denne måten.

– Donasjonen vil uten tvil ha en betydelig og positiv innvirkning på livene til ukrainere i Øvre Eiker. Foreningen Øvre Eiker for Ukraina er takknemlig for den, sier Oleksii.

Adrian Tollefsen er grunnleggeren av foreningen Øvre Eiker for Ukraina og nå kasserer og talsperson. Han er takknemlig over gavene og imponert over innsatsen fra medlemmene denne helgen.
Del:
Annonse