23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vi ønsker alle en fredfull og fin 17. mai feiring. Hurra for Norge og Eiker.

Gratulerer med dagen alle eikværinger

(Oppdatert kl. 09.15) Den store dagen er her – en dag mange har sett fram til i lang tid og spesielt spennende er det for våre barn og unge. I Eiker-bygdene vil det skje mye i løpet av dagen, men det meste er i kjent stil.
Annonse

Som vanlig er korpsene tidlig ute og varter opp med spill fra 07.30 og utover. Det blir flaggheising og bekransninger for å hedre dem som falt i siste verdenskrig. Kirken har også en plass denne dagen og både i Øvre og gamle Nedre Eiker er det gudstjenester i løpet av dagen.

Men det viktigste av alt er barnetogene. I Nedre Eiker er det som vanlig to store tog. Ett fra Solbergelva til Krokstadelva – et annet i Mjøndalen og Steinberg.

Annonse

I Øvre Eiker er det tog på alle tettstedene, men klart flest deltakere i Hokksund hvor Røren og Hokksund skole samles for å hilse på og spille for beboerne på Eikertun.

Også i år vil Eiker-russen sette sitt preg på sentrum av Hokksund ved 16-tiden. Vi kan jo håpe at årets arrangement er hakket bedre enn de foregående årene og at poengene i parolene er enda mer slagkraftige. Russen burde i hvert fall ha nok å ta av i år.

For å gi deg en kjapp mulighet til å følge programmene på de enkelte skolene, legger vi igjen ut programmet for Øvre Eiker og gamle Nedre Eiker her.

Vi ønsker alle en fredfull 17. mai feiring og håper alle tenker på barna både når det gjelder trafikk og inntak av alkohol.

NRK sender direkte fra Eiker
For første gang i «manns minne» skal NRK ha direkte sending fra både Øvre Eiker og tidligere Nedre Eiker.

Det skjer kl. 09.38 fra Paviljongen i Vestfossen. Senere blir det direkte sending fra Mjøndalen kl. 11.03 og 12.55.

Del:
Annonse