27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra premieren på «Hageflekk 3050» som høstet stående applaus i Mjøndalen Samfunnshus i mars i fjor. Nå settes stykket opp igjen – men på Portåsen.

Barneteater bruker pinsen til å spille uteteater på Portåsen

Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater vil bruke pinsen til å spille teater for sambygdinger og andre interesserte på Portåsen i Mjøndalen. Stykket «Hageflekk» må være midt i smørøyet på dette frodige stedet.
Annonse

– Noen vil kanskje lure på hvorfor vi velger å lage et teaterstykke om en hageflekk i Mjøndalen? Men, i en hageflekk skjer det mye spennende – et yrende og fascinerende liv, sier primus motor for teatergruppen, Trine Beate Bye.

De har laget et stykke spunnet rundt et tema som barn og unge er opptatt av – nemlig klima og miljø. Samspillet mennesker og miljø er avgjørende for en god framtid.

Annonse

– Vi er avhengig av de pollinerende insekter som lever i vår hage. Uten dem blir det verken blomster, frukt eller bær. Vi har derfor skapt vårt eget fantasiunivers der humler og bier får spille hovedrollene. Kanskje har deres kamp for å overleve også noe å lære oss om det å skape et godt felleskap gjennom samarbeid og samspill, spør hun.

Portåsen danner en fin ramme rundt stykket «Hageflekk» og det spilles ute i det lille amfiet på stedet.

Med sang, dans i og rundt blomster og fortellinger om livet til insektene med en gøyal vri, håper de dette vil falle i smak og bli både morsomt, underholdende og lærerikt.

Du kan kjøpe billetter på stedet eller bestille her; Hageflekk Portåsen på Ticketmaster.

Forestillingen spilles lørdag 27. mai – søndag 28. mai og mandag 29. mai. Alle dager kl. 14.00.

Biene er livsviktige for pollineringen av frukt og blomster. Det og mye til får vi høre om i dette stykket.
Del:
Annonse