25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

De yngste medlemmene i Hokksund Byteater Jr. på trappa til Arbeidern hvor de skal spille «Alice, veien blir til mens du går deg vill» 3. og 4. juni. (Fotos: Privat)

Teaterlek fra Hokksund Byteater junior på Arbeidern

Å gi publikum en magisk og uforglemmelig opplevelse er en stor oppgave, selv for erfarne skuespillere. Teaterlek-gjengen, med en gjennomsnittsalder på 9 år, har rikelig fantasi og lek i seg til å skape en morsom og underholdende oppvisning. Lørdag 3. og søndag 4. juni spiller de «Alice, veien blir til mens du går deg vill» på Arbeidern.
Annonse

Nå gjenstår det bare å se at alt det andre som skal til for å lage en forestilling er klart.

3. og 4. juni skal skuespillerspirene i teaterlek-gruppa til Hokksund byteater junior sette opp «Veien blir til mens du går deg vill», på Arbeideren i Hokksund.

Annonse

Dette er en forrykende forestilling basert på historien om Alice i Eventyrland, med en vri. Alice havner i eventyrland og kan ikke komme seg hjem før hun finner meningen sin. På veien møter hun korrekte kaniner, en kålorm i en eksistensiell krise, en taktløs hattemaker, sprutgale dronninger og mange flere – som er til forveksling ligner hennes egen familie. Veien blir til mens hun går seg vill! Bare fantasien setter grenser.

Arbeidern har vært et samlingssted for lokalbefolkningen fra den sto nyoppført i 1939. I år har de unge skuespillerne fra teaterlek fylt salen med latter og sang. De har jobbet hardt for at alt skal være klart til premiere.

Spenningen er stor, for mange er det første gang de skal stå på scenen. Og det er mye som skal på plass. Replikker skal treffe på akkurat riktig tidspunkt og dansetrinn skal gå i takt med musikken og medskuespillere.

Sang og dans skal gå hånd i hånd med sceneskifter, kulisser og flotte kostymer. Læringskurven er bratt og til tider har det vært veldig slitsomt. Heldigvis har de hatt Emilie Lie Bogen, Selma Austdal-Guneriussen og Adrian Jenssen som instruktører og støttespillere på veien. De har også regien på forestillingen.

Teater er veldig mye mer enn koreografi og øving på replikker. Det er også et sted hvor fantasien får utfolde seg og hvor vennskap og trygghet er i senter. Med lek og moro lærer disse unge skuespillerne et samspill som skaper magi på senen. De lærer å utfolde seg og mestringsfølelsen er stor. Slikt sett kan vi kalle dette en suksess, lenge før kaninene og hattemakeren inntar scenen.

Nå gleder barna seg veldig til å vise frem det de har fått til og håper at mange vil bli med på en reise i eventyrland. OBS: Se opp for kaninene!

En måned etter at de yngste er ferdige med sin oppsetning på Arbeidern, vil Hokksund Byteater Jr. slik vi kjenner dem, setter opp Den Lille Havfruen i Skriverparken ved Hokksund Camping.

Fra øvelsene inne på Arbeidern med instruktør Adrian Jenssen. Her terpes alt slik at det skal sitte til premieren og de tre andre forestillingene som skal spilles.
Del:
Annonse