27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SPERRET VEIEN: Ressurser i innsats i Strandveien i Mjøndalen. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

Røykutvikling i tømmertog og flere branner langs jernbanelinja

(Oppdatert kl. 21.30) Det er røykutvikling i et godstog lastet med tømmer. Toget ble stanset på Gulskogen stasjon, men nå brenner det flere steder på linja mellom Steinberg og Gulskogen.
Annonse

Klokken 19.43 meldte politiet om at det brenner i tømmeret på et godstog. Toget har stanset ved Gulskogen stasjon. Ingen åpne flammer men røykutvikling. Nødetatene er på stedet.

Like før klokken 20 meldes det om at brannvesenet jobber med å legge på vann. Det er 20 vogner totalt. Det meldes om røykutvikling, men ingen åpne flammer.

Annonse

Like etterpå ble det meldt nå om flere branner langs jernbanelinjen på strekningen mellom Steinberg og Gulskogen. Mindre omfang på disse. Samtlige tog er stanset på strekningen og strømmen er koplet ut.

Klokken 20.11 er det kontroll på røykutviklingen på godstoget. Brannvesenet kontrollerer nå andre adressene der det er meldt om brann på langs ruten til godstoget.

Det vil bli iverksatt en vannvogn som vil kjøre strekningen toget har kjørt fra Hønefoss til Gulskogen for å kontrollere eventuelle branntilløp i tilknytning til jernbanen.

Kl. 21.22 melder politiets operasjonssentral om at nødetatene er ferdige. Normal togtrafikk er ikke gjenåpnet ennå da strekningen skal kontrolleres først.

Brannen spredte seg her til et privat gjerde i treverk ved jernbanelinja som måtte slukkes. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Del:
Annonse