26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt om stor skogbrannfare inntil det kommer mye nedbør. (Ill. Varsom.no)

Er det ikke flom – så er det skogbrannfare

Den ene dagen varsles det om flomfare – den andre om skogbrann. Denne pinsen kan bli utfordrende på en rekke områder – også trafikalt.
Annonse

Varsom.no har i dag varslet om skogbrannfare for store deler av Østlandet. Selv om elver og bekker renne stridt, og det er en flomsituasjon i hele vårt område, er det også svært tørt i skog og mark hvor det ikke ligger snø ennå.

Mange av oss skal ut på tur denne pinsen og flere legger sikkert turen ut i skog og mark. Da gjelder det å ha skogbrannfaren i bakhodet og huske på at det er forbud mot all åpen ild i skog og mark. Det gjelder spesielt for engangsgriller og bål, men selv en primus kan antenne vegetasjon og forårsake stor skade.

Annonse

Også i trafikken er det verdt å være litt ekstra oppmerksom. Vegvesenet melder om mye trafikk i denne utfartshelgen. Også for dem som skal på vannet er det greit å ta det med ro og vente med ankerpilsen til nettopp at ankeret har festet seg.

Del:
Annonse