26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Da var årets første trygt på land. Ragnar Beck fikk denne laksen på 8,4 kg på «Grevlingen». (Foto: ØJFF)

SESONGSTART: Tok årets første laks i Hellefossen

Ragnar Beck tok årets første laks etter at sesongen startet kl. 19.00 fredag kveld. Fra før av har Bjørn Bjølgerud tatt to lakser på grønn sone i tidligere Nedre Eiker. Et 20-talls fiskere hadde tatt oppstilling i elva for sesongstarten.
Annonse

De har sett fram til denne dagen i lang tid. Pusset fiskeutstyr, supplert med søkker og kroker. Har plukket duggmark og trolig brukt mer penger enn de burde. Med andre ord – laksesesongen er i gang.

Ved siden av et 20-talls laksefiskere var det møtt opp en stor skare med tilskuere. Strålende sol og fiskestart to timer tidligere enn normalt, var nok en suksess i så måte.

Annonse

Det er utrolig stor vannføring i Drammenselva og mange av fiskeplassene i Hellefossen og i elva ellers er ikke tilgjengelige før vannstanden synker betraktelig.

Det var også tatt noen sikkerhetstiltak på grunn av vannføringen. Det er også anbefalt bruk av vest i tiden framover.

Laksefiskere på rekke og rad i evja på østsiden av Hellefossen.

Den første laksen fredag kveld var det altså Ragnar Beck som fikk. Vekten var 8,4 kilo. Fra før av har Bjørn Bjølgerud tatt to laks på 10,7 og 4 kg. Disse er tatt på grønn sone – altså tidligere Nedre Eiker. Her starter sesongen tidligere enn i Øvre Eiker.

Nytt av året er at den tradisjonelle laksebørsen er avviklet og blitt erstattet av «Elveguiden.no». Her finner du en rekke funksjoner i tillegg til laksebørsen, men oppdateringen skjer ikke like raskt som tidligere.

Mange hadde møtt opp i det fine vårværet for å få med seg starten på årets laksesesong.
Mye vann i elva og landskjæret er nesten borte i vannmassene.
Her følges det nøye med på det som skjer i elva.
Fossen går stri og det er ikke mulig å fiske på rød sone nå.
Det legger seg mye rekved og søppel i evja som dannes under kraftstasjonen. Om ikke noen rydder dette vil det skape problemer lenger nedover i elva og ute i Drammensfjorden.
Del:
Annonse