23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kari Mette Høstvik takker Tormod Brenden for gaven og sier de skal fylle den med fornuftig og attraktivt innhold.

Fikk utstyrsbod av idretts- og aktivitetsrådet

For noen dager siden kom en stor gravemaskin og fjernet betongblokkene under den gamle rampa på Arbeidern i Hokksund. Området ble planert og gjort klar til en ny bod. I dag var den på plass.
Annonse

Naboene fryktet for at siste rest av lekemuligheter for ungene i nabolaget skulle forsvinne. De brukte betongblokkene og den gamle lasterampa til å leke på og «henge» på. Ryktene gikk også på at de to boule-banene skulle fjernes, men det er altså ikke tilfelle.

Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd har søkt og fått tildelt midler fra Bufdir som skal bidra til økt bruk av BUA utlånsentral. Rådet har sammen med kommunen bestemt å øke tilgjengeligheten for uorganisert aktivitet.

Annonse

– Vi i Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd tror på økt aktivitet om utstyret er i nærheten der aktiviteten utøves. Denne bua kan nå fungere som et utlånssted for ulike tilbud og utstyr som det er behov for i området, sier Tormod Brenden i idretts- og aktivitetsrådet.

Gjennom frivillighetskoordinator, Kari Mette Høstvik, har de fått kjennskap til alle brukerne av Frivillighetssentralen og Arbeidern.

– Øvre Eiker idrettsråd håper at denne utstyrsbua og oppholdssted utendørs stimulerer til økt bruk av det flotte uteområdet for innbyggere i Hokksund og brukere av Arbeidern. Utstyrsbua og oppholdsstedet er en gave til Øvre Eiker kommune, sier Brenden.

Hva denne bua skal fylles med er ikke helt klart ennå. Men det skal bli oppbevaring av boule-kuler, velforeningen i Gamle-Hokksund har ønske om utlån av bøker og det skal være ulike trimaktiviteter på stedet. Det skal blant annet lages en trimløype for puls og styrke med poster på den store plassen «bak» Arbeidern.

Utstyrsbua, som idrettsrådet fikk kjøpt på Finn.no, skal etter hvert fylles med ulike ting og det skal lages en låseordning som gjør det enkelt for brukerne å komme til og ikke være avhengig av åpningstidene til Arbeidern.

Det er mange eldre brukere av Arbeidern og de var med for å se på den nye utstyrsbua som kom i dag.

Etterlyser lekeplass
Naboene i området var altså redde for at det ikke skulle bli noen lekeplass igjen for ungene. Men nå skal kommunen se hva de kan gjøre for å gi også dem et tilbud. Boule er mest kjent som en aktivitet for eldre, men det sies at også unger liker denne sporten.

Naboer har ytret ønsker om huskestativ og andre apparater som kan brukes av så vel de yngste som litt eldre ungdommer. For de yngste er det ikke noe alternativ å dra alene ned på campingen eller på skolen, som er de to nærmeste lekeplassene for dette området.

Leder for denne avdelingen i kommunen, Arve Røren, sa under overleveringen i dag at de nå skal se på hvilke tilbud de kan komme med innenfor de økonomiske rammene som finnes. Men bua her fikk de altså helt gratis fra idretts- og aktivitetsrådet.

For noen dager siden kom denne graveren og fjernet betongblokkene og planerte ut området til den nye bua. Naboene frykter at også de to boule-banene skulle forsvinne, men så er ikke tilfelle.
Del:
Annonse