12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale (innfelt) kommenterer her oppsitternes frustrasjon som kom i et leserinnlegg på Eikernytt.no i går.

Ordfører Knut Kvale svarer nå oppsitterne langs Gamle Kongsbergvei

I går etterlyste oppsitterne langs Gamle Kongsbergvei en midlertidig løsning for må få ned trafikkmengden langs veien. Det har vært en sterk økning i trafikken etter at det ble bompenger på E134 for å komme til Kongsberg fra Øvre Eiker. Dette er hva ordfører Knut Kvale sier:
Annonse

Disse beboerne er utålmodige forståelig nok. Men under her er en dagsfersk status på dette med en fotoboksløsning som betyr betaling, hvis du kjører helt igjennom, men ingen betaling hvis du bare passerer én boks i en ende. Dette kalles omvendt timeregel på fagspråket.

– Viken fylkeskommune som vei-eier har sendt brev til Samferdselsdepartementet om forholdet hvor de ber om en bomløsning som vi har spilt inn (boks i begge ender, men betaling kun ved gjennomkjøring).

Annonse

– Departementet har bedt Statens vegvesen om å utrede en slik bomløsning, og det er kommet en bestilling om dette fra departementet til Statens vegvesen (SVV).

– SVV har gjennomført en ny oppdatert trafikktelling. Resultatet er øyeblikkelig klart. Siste telledato er i dag.

– SVV ser nå konkret på en fysisk plassering av fotobokser. De må ha tilgang på strøm og fiber og oversikt over kostnader.

– Øvre Eiker og Kongsberg vil bli kalt inn på et statusmøte ganske snart og bli forelagt planene og resultat av tellingene og delta i prosess om plassering av fotobokser.

– Høyst sannsynlig vil SVV anbefale overfor departementet at en slik løsning blir valgt, men det er avhengig av at de kan dokumentere at økt trafikk vedvarer og ikke går ned.

– Reglene er sånn at det er departementet som må godkjenne løsningen, men anbefaler SVV dette er det gode sjanse for at det blir sånn.

– Faller brikkene rett på plass her, er det mulighet for at dette blir en realitet innen rimelig tid. Prosjektleder er Mari Vårdal Nordhus, hun jobber aktivt med dette akkurat nå.

– Det er mulig vi må ha en politisk sak om dette når alt er klart , men det er det minste i dette.

– Sånn står det, det er litt seige prosesser når tunge etater involveres, men det vi foreslo kan bli en realitet, så da får vi krysse alt vi har for at dette skal gå i orden, sier ordfører Knut Kvale.

Del:
Annonse