4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hanne Rime og bokbamse Rannveig Nymoen gleder seg til Sommerles på biblioteket. (Foto: Lene Myrvold Velle)

Klart for Sommerles på biblioteket i Øvre Eiker

Nå er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Fra i morgen, torsdag 1. juni, kan alle barneskolebarn i Øvre Eiker være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge.
Annonse

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 162.000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

På biblioteket i Hokksund er alt klart til sommerens lesekampanje. Barneavdelingen er pyntet, premiene ligger klare og de ansatte gleder seg til å ønske barna velkommen innom. Rannveig og Hanne, for anledningen med t-skjorter på hodet, synes dette er den morsomste tiden på året.

Annonse

Lesekampanjen starter torsdag 1. juni og varer frem til og med torsdag 31. august. Lørdag 9. september inviteres alle Sommerles-deltakere til en stor avslutningsfest med tryllekunstner Knut Harald Sommerfeldt.

Hvordan blir du med?
Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Du kan også høre på lydbok, lese på lesebrett eller bli lest høyt for. Og alle bøker teller.

Kampanjen er for barn i 1. – 7. klasse. Du kan melde deg på det året du skal starte på skolen. Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve på sommerles.no. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket.

Del: