23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lørdag kan du bli med på toppturer i regi av DNT Drammen og Omegn. (Foto: Anngunn F. Dårflot)

Topp3Turen og Topp7Turen til lørdag med mål på Spiralen

For andre år på rad etter pandemien arrangerer DNT Drammen og Omegn en felles topptur i Finnemarka, og de ser med glede på at deltakelsen er stigende fra i fjor.
Annonse

De aller fleste ønsker å gå den lange turen, Topp7Turen, mens den litt kortere Topp3Turen henter seg innpå.

Begge turene har samme startsted og topper som tidligere, men nytt av året er at målgang blir på Spiralen.

Annonse

– Topp7Turen er en fantastisk, men ganske krevende tur på cirka 25 km, melder DNT.

Deltakerne blir busset til start ved Bjørkedokk i Nedre Eiker. Herfra går turen over 7 flotte topper i marka; Knabben (359moh), Solbergvarden (531moh), Lokkeråsen (607moh), Hoggskollen (597moh), Tverråsen (535moh), Skimten (553moh) og Varden (268moh), så du skal gå noen høydemetre før du går i mål.

– Deltakerne bør være i god form og vant til å gå i terrenget, og med disse forutsetningene lover vi en flott turopplevelse, sier kommunikasjonsansvarlig Åshild Woie.

Topp3Turen på cirka 15 km er et supert alternativ. Deltakerne busses til start ved Eiksetra turisthytte i Lier, og kommer inn på samme trasé som Topp7Turen ved Vakkertjern rett før Tverråsen. Den går da innom de tre siste toppene på Topp7-ruten; Tverråsen, Skimten og Varden.

Som tidligere år har de med Norsk Folkehjelp Sande og Radio Relæ Ligaen som sikkerhetsmannskap i løypa. Og de har alltid sluttpatruljer som går helt bakerst, for å passe på at ingen blir hengende etter.

Familiearrangement på Spiralen med aktiviteter for store og små.
– Som sagt er det nytt i år at vi har målgang på Spiralen, og ved mål – mellom kl. 12 og 15 – blir det gøyale aktiviteter, mest for barn, men også for voksne, sier Åshild.

Varden har i år blitt omdøpt til Turbotoppen, og hvem vet – kanskje møter du på Turbo der?

– Vi oppfordrer alle barn til å gå en liten topptur dit på lørdag sammen med en voksen. Vi har fremdeles plass til flere deltakere på turen, og alle er velkomne til Spiralen til vårt gratis familiearrangement, sier hun.

Del:
Annonse