23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er varslet om økende skogbrannfare fra i dag og det er satt inn ekstra beredskap av brannhelikopter.

Økende skogbrannfare – nå trappes beredskapen opp

Nå har Meteorologisk institutt hevet farenivået for brann til oransje nivå i deler av Østlandet og Agder. Det er det nest høyeste nivået. Opptrer du uforsiktig ved bruk av bål eller grill, risikerer du å bli erstatningsansvarlig, melder forsikringsselskapene.
Annonse

DSB har gjort en vurdering og setter inn ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller og ett på Kjevik fram til 5. juni i første omgang. I tillegg står den faste beredskapsmaskinen på Torp.

Meteorologisk institutt har altså i dag gått ut med oransje varsel om skogbrann. De siste dagenes finvær har gjort skogbunnen lett antennelig og det har vært en rekke branner.

Annonse

Faren for skogbrann vedvarer til det kommer betydelige nedbørsmengder. Varselet fra Yr.no fram til og med søndag 11. juni gir i så måte ikke noe håp om bedring på denne situasjonen for Eiker-bygdene. Det er nemlig ikke meldt om ene eneste millimeter med regn i denne perioden.

Forsikringsselskapet Fremtind har i dag gått ut med en advarsel der de minner om mulig erstatningsansvar ved uforsiktighet av eksempelvis grilling på hytta. Da kan det være snakk om store erstatningsbeløp. I tillegg er det alltid fare for liv og helse når det er snakk om skogbranner.

ØKT BEREDSKAP: Helikopteret er i gang med slukking av en brann og henter vann fra Eikern i mai i fjor. Her er det i hvert fall ikke snakk om vannmangel.
Del:
Annonse