23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at det ble kjent at kommunen fjernet stupebrettet på Sundhaugen. (Foto: ØEK)

Delte meninger om fjerning av stupebrett

Kommunen må dessverre demontere stupebrettet på Sundhaugen. Denne meldingen la kommunen ut på Facebook-siden sin i dag sammen med bilde av en stor gravmaskin og folk som var i ferd med å fjerne stupebrettet.
Annonse

Det har ført til en rekke reaksjoner på kommunens Facebook-side der flere støtter fjerningen, mens andre igjen er skeptiske til nødvendigheten av dette.

Det har så vidt Eikernytt.no kjenner til aldri hendt noen ulykke her hvor stupere har truffet bunnen slik frykten uttales fra kommunens del.

Annonse

– Dette gjøres av sikkerhetsmessige hensyn. Kommunen har mottatt rapport på at dybdeforholdene ikke tilfredsstiller gjeldende krav. Kommunen vil nå se på hva som må til for å kunne sette tilbake stupebrettet på et senere tidspunkt, sier Andreas Birkeland, i Øvre Eiker kommune og fortsetter.

– Dette er selvfølgelig kjedelig for dem som bruker stupebrettet, men jeg håper folk har forståelse for at vi må sette sikkerheten først. Vi oppfordrer folk til å bruke stranda like ved for å ta seg et bad, avslutter tjenesteleder vei og park som presiserer at trappa ved siden av stupebrettet blir stående.

Del:
Annonse