20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ikke lett å finne rett vei her i livet som 13-åring. Og det er ikke mye hjelp i dette universet til Alice.

Fulle hus og stor suksess for Alice på Arbeidern

De har jobbet hardt for denne forestillingen og spesielt den siste uken er det terpet på replikker og bevegelser hver eneste dag. I dag ble de kronet med blomster og en stor takk fra ordføreren i Øvre Eiker.
Annonse

Hokksund Byteater Jr. har nå så mange unge skuespillere at de har opprettet en egen teaterlek-gruppe. I dag fikk de sin helt egen oppsetning av Alice i Eventyrland – med en solid vri. De 21 skuespillerne har siden januar jobbet med dette stykket, som har krevd mye innlæring av mye tekst og sanger. Men det greide med glans.

Det var derfor en stolt og glad ordfører Knut Kvale som kunne takke for en fin forestilling og overrekke blomster etter forestillingen. Det satte ungene såpas pris på at de ville ha en selfie med ordføreren etter forestillingen.

Annonse

Men det er ikke bare ungene som har lagt ned et stort arbeid i denne forestillingen. Her har foreldre stått på og rigget om Arbeidern til en teaterscene med skikkelig lys og lyd for å skape den optimale stemningen. Det er også foreldrene som står for det meste rundt selve forestillingen ettersom barna stort sett er i barneskolealder.


Det er første gang Hokksund Byteater Jr. har en slik egen forestilling for de yngste medlemmene. Instruktør Selma Austdal-Guneriussen kan fortelle at dette er god trening før de entrer den noe større scenen i hovedgruppa. Det selv om de også har vært med i andre større oppsetninger.

Ifølge Selma er dette noe de vil fortsette med og det er allerede planer for en oppsetning neste vår. Hun kan også fortelle at det nå er venteliste for å bli med blant de fra første til fjerde klasse, men at de gjerne vil ha flere medlemmer som nå går i femte til syvende klasse.


Lørdagens to forestillinger av «Alice, veien blir til mens du går deg vill» var utsolgte, men det er mulighet for å få plass på søndagens to forestillinger. Oppfordringen er klar – ta med barn og barnebarn og få en annerledes opplevelse på Arbeidern.

Alice skal feire sin 13-års dag, men Alice havner i eventyrland og kan ikke komme seg hjem igjen før hun finner meningen sin. På veien møter hun korrekte kaniner, en kålorm i en eksistensiell krise, en taktløs hattemaker, sprutgale dronninger og mange flere – som er til forveksling ligner hennes egen familie. Veien blir til mens hun går seg vill.

Her ser du bilder fra dagens premiere på Arbeidern.Bengt Roar Bogen takker de tre instruktørene for en strålende innsats.
Ordfører Knut Kvale var imponert over ungene i dette stykket og takket med blomster fra kommunen.
Flere av skuespillerne ville ha selfie med ordføreren etter forestillingen.
Del:
Annonse