27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ungdommer skal fremfør et helt spesielt verk på Vestfossen Kunstlaboratorium lørdag under Vestfossen 24.

Musikk – dans og kunst i skjønn forening i Vestfossen

Lørdag er det visning av det tverrfaglige prosjektet In C, med kulturskoleelever fra musikk fordypning, kunstfag og moderne dans i samarbeid med vokalensemblet Oslo 14 og Snorre Kaspersen Laugerud.
Annonse

Prosjektet tar utgangspunkt i Terry Riley sitt ikoniske og banebrytende verk for et ubegrenset antall musikere fra 1964. Musikken består i utgangspunktet av 53 korte elementer som repeteres uavhengig av hverandre og gjennomgår gradvise forandringer.

Minimalistisk musikk er ofte betegnet som prosessmusikk og elevene har sammen med kunstnerisk tilrettelegger Snorre Kaspersen Laugerud og lærere ved kulturskolen, skapt en egen versjon og tolkning av In C med musikk, kunst og dans.

Annonse

Med seg har de også en gruppe sangere fra Oslo 14, et profesjonelt vokalensemble som fremfører musikk basert på fri improvisasjon.

– Vestfossen Kunstlaboratorium er perfekt som omgivelse for dette prosjektet og publikum vil få en opplevelse helt utenom det vanlige, sier Åsmund Tvinnereim – rektor for den kommunale kulturskolen i Øvre Eiker.

Arrangementet er en del av Vestfossen 24 timer.

Del:
Annonse