19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Styrer Stine Kagiavas, sammen med Kim Mogen Myhre og barna etter plantingen av Eiker-plommetreet. (Foto: Oddny i Bakken)

Plantet tre på miljødagen med barna på Trollstua

Øvre Eiker Senterparti har tradisjon tilbake til 1985 for å markere Miljødagen. Det er en årlig tradisjon med treplanting, nyplanting av skog eller utdeling av granplanter eller frø. I år markerte de dagen med at ordførerkandidat Kim Mogen Myhre tok turen til Trollstua barnehage på Darbu med et eiker-plommetre.
Annonse

– Det ble treplanting med engasjerte barn og en omvisning på den flotte foreldredrevne barnehagen. En barnehage med romslige og fine lokaler og et stort og variert uteområde, som også inneholder to kjøkkenhager, sier Kim Morgen Myhre, som legger til at treet var donert av Simen Fossen Hals.

Litt info om Trollstua fra styrer Stine Kagiavas:
Trollstua Barnehage SA er en privat foreldredrevet barnehage med pr i dag 73 barn fra alderen 1-6 år fordelt på fire baser, Tommeliten, Veslefrikk, Blåmann og Rødhette. Trollstua Barnehage SA har spesielt fokus på barnas psykiske miljø, og det innebærer også bærekraftig utvikling.

Annonse

Barna sår frø inne på våren med blant annet grønnsaker og blomster som settes ut i kjøkkenhagene når det blir varmt nok til det. Barn og voksne er opptatt av å se det spire og gro, og barna vet godt hva plantene trenger.

I dag har barn og voksne fått et nytt prosjekt de må ta vare på. Et Eikerplommetre. Det passer fint til vårt uteområde, plantet midt mellom kjøkkenhage og epletreet vårt som har stått her siden 1980.

Trollstua Barnehage SA har en helt unik historie som begynte med Johanne Møller i 1980. Hun var den sist gjenlevende datter av Kund Christian Jarl Møller som var prest i Fiskum gamle kirke.

Johanne hadde ingen arvtakere og i 1980 arvet barna som til enhver tid er bosatt på Fiskum, huset hennes som ble kalt Trollstua, slik at de kunne opprette en barnehage. Trollstua ble derfor først førskole, med ungdomsklubb på kveldstid. Etter en stor oppussing og tilrettelegging i 1990, stod barnehagen ferdig og ble en heldagsbarnehage.

I 2013 ble barnehagen påbygd med 450 kvm. for å få plass til en bygd i utvikling. Barnehagen er i dag godkjent for 111 barn over tre år. Huset rommer et mangfold, med både store og små, intime rom og et uteområde som i underkant av 3.000 kvm. Vi som jobber her, store og små, er utrolig stolte av barnehagen vår. 

Del:
Annonse