19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Spiralløpet: Alle som er interessert i å ta en tur til Bragernes Torg søndag den 11. juni ønskes hjertelig velkommen, og det er selvfølgelig gratis. (Illustrasjon)

VETERANBILER: Flytter Spiralløpet – kjøres nå til helgen

Motorhistorisk Klubb Drammen, som blant annet driver det motorhistoriske senteret på Burud i Øvre Eiker, har flyttet Spiralløpet i Drammen til førstkommende søndag - 11. juni.
Annonse

Spiralløpet er blitt en tradisjon i Drammen, og har tidligere vært arrangert i forbindelse med Elvefestivalen. Løpet er i år flyttet til 11. juni med start og innkomst på selveste byens storstue – Bragernes Torg.

Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer. Det betyr at kjøretøyet må være tretti år eller eldre. I år har det lykkes arrangøren å få eksklusiv tilgang til Bragernes Torg. Dette gir dem også muligheten til å kombinere med underholdningsinnslag fra torgscenen og ulike utstillinger fra kjøretøyrelaterte organisasjoner og klubber.

Annonse

Første bil starter fra Bragernes Torg kl. 11.00, og det er ingen forhåndspåmelding. Startkontingent pr kjøretøy er satt til 300 kroner. Her er det bare å møte opp fra kl. 09.30. Løpet kjøres dette året rundt Hurumhalvøya med hoved-stopp på Myhrene Gård som ligger i Kana ikke langt fra sommerperlen Holmsbu. Her blir det mulighet for beinstrekk og litt å bite i.

I løpet er det innlagte poster med praktiske og teoretiske utfordringer for sjåfører og passasjerer. Det legges også opp til en egen konkurranse for barn som er med på turen.

– Løpet går i hovedsak på fine asfalterte veier, og vi forsøker å unngå de mest trafikkerte motorveiene, sier Dag Syvertsen i arrangørklubben.

Det er ikke noe tidtaking, men det er satt et siste tidspunkt for når du må være tilbake i mål på Bragernes Torg. Det vil si at siste bil må være tilbake på torget innen kl. 16.00.

Det blir spesielle premier til den deltager som har kjørt lengst for å delta i løpet, til det eldste deltagende kjøretøy og til den sjåfør som har mest tidsriktig bekledning i forhold til sitt kjøretøy.

Arrangøren Norsk Motorhistorisk klubb Drammen feiret høsten 2022 sitt femtiårs jubileum, og Spiralløpet har vært et årlig arrangement.

Løpet har i alle år vært et populært familiearrangement for folk med interesse for veterankjøretøy, men også mange andre interesserte tilskuere har strømmet til i start og målområdet for å beskue alle de flotte historiske kjøretøyene. I tillegg er det rikelig anledning til å se deltagerne langs løypa, og da særlig på Myhrene Gård, skriver klubben i en melding.

Under premieutdelingen etter løpet som også finner sted på torget blir det ulike underholdningsinnslag med blant annet Landfaldøen Blæseorkester.

Del:
Annonse