27. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Veimyndighetene tar brannfaren på alvor og stopper all kantslått langs alle europa-, riks- og fylkesveier. (Foto: Bård Asle Nordbø / SVV)

Vegvesenet stopper all kantslått for å hindre brann

Veimyndighetene tar brannfaren på alvor og stopper nå all kantslått langs europa-, riks- og fylkesveier. Aktivitetene opphører kl. 16 i ettermiddag.
Annonse

– Etter et felles møte mellom veiaktørene på europa-, riks- og fylkesveinettet har vi besluttet å stoppe aktiviteter som kan være brannfarlige. Vi sitter på et stort samfunnsansvar og lytter derfor til brannvesenets klare anbefalinger om å stoppe all aktivitet som er brannfarlig, langs veiene, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Dette gjelder for områdene Agder, Vestfold og Telemark og gamle Buskerud, der det er knusktørt og meteorologisk institutt melder oransje farevarsel – stor skogbrannfare.

Annonse

Stansen i arbeidet vil vare til det kommer nedbør. Ifølge Meteorologisk institutt er det ikke meldt regn av betydning de neste to ukene.

Det er også grunn til å minne alle andre – både privatpersoner og bedrifter som oppholder seg i eller driver i skog og mark om den store skogbrannfaren. Denne kan bli justert opp til rødt nivå i løpet av dagen og det er satt inn ekstra beredskap når det gjelder overvåking og flere brannhelikoptre.

Del: