21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Transportleder Christopher Kathrud sammen med Kaltrina Osmani fra Sparebanken Øst i Mjøndalen ved den nye ATV-en.

Får styrket beredskap med nyinnkjøpt ATV-gave

Nedre Eiker Røde Kors Hjelpekorps (NERK) har denne våren fått en solid styrking av beredskapen sin til lands etter inn kjøpet av en ny 6x6 ATV. Kjøpet ble gjort mulig takket være et solid tilskudd fra Spire-tildelingen til Sparebanken Øst.
Annonse

20. juni i fjor kunne Eikernytt.no fortelle om gaveoverrekkelsen som styrket beredskapen til hjelpekorpset på Drammenselva og i andre vann. I går gjentok historien seg, men denne gangen er det beredskapen til lands som er styrket.

En ny ATV med 6-hjuls drift og plass til hele fire personer pluss én pasient på båre, sto klar til visning i gården til hjelpekorpset i Mjøndalen i går kveld. Maskinen til den nette sum av 435.000 kroner, gjør hjelpekorpset bedre i stand til å frakte pasienter og mannskap i terreng – sommer som vinter. For den er utstyrt med solide hjul til sommerbruk og beltedrift vinterstid.

Annonse

Søknaden til Spire-fondet ble sendt i fjor og det var under en samling for hjelpekorpsene at den gode nyheten om tildelingen kom. Sparebanken Øst hadde nemlig samling på samme stedd, og de overrasket Røde Kors med kunngjøringen om en tildeling på 435.000 kroner til nytt utstyr.

Utviklet i Asker
Det er hjelpekorpset og brannvesenet i Asker som har bidratt til utviklingen av den noe spesielle «doningen» på seks hjul og med plass til både båre og fire mannskaper. Tidligere har pasienter blitt fraktet på henger bak ATV-en, men dette kan både være farlig og ikke minst ubehagelig. Med båre på selve ATV-en skjer transporten på en bedre og mer skånsom måte.

Så langt har ikke hjelpekorpset i Nedre Eiker hatt bruk for den nye maskinen på reelle oppdrag, noe de er glade for. Men de er klare om det skulle skje noe i terrenget – sommer som vinter. De kan også bistå brannvesenet på en bedre måte da det er plass til mer utstyr på denne maskinen enn de to andre de har fra før. Og nettopp skogbranner er et meget aktuelt tema nå om dagen.

Det var stor samling på Røde Kors Huset i Mjøndalen i går da den nye ATV-en med 6-hjuls drift skulle presenteres. Etterpå var det grillfest for mannskapene.

Avhengig av gaver
Nedre Eiker Hjelpekorps er helt avhengig av gaver og Sparebanken Øst er av de viktigste bidragsyterne i så måte med et samlet tilskudd på 3,5 mill. kroner de siste årene.

– Vi prioriterer liv og helse og frivillig innsats og denne gaven treffer begge kategorier, sa Per-Øyvind Mørk fra banken under overrekkelsen av den symbolske sjekken.

Han understreket at pengegaver fra ulike banker og stiftelser nå er blitt en forutsetning for at frivillige organisasjoner som hjelpekorpsene kan anskaffe seg oppdatert utstyr uten å brekke ryggen økonomisk. Bare Sparebanken Øst deler ut årlig rundt 25 mill. kroner av overskuddet sitt til lokale allmennyttige tiltak.

Håkon Båsen Skoglund (t.v.) forteller her om hvilke muligheter den nye maskinen har og hvilke fordeler det er med sidemontert båreløsning. ATV-en kan frakte fire personer i tillegg til én pasient på båren.
Del:
Annonse