13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannsjef i DRBV, Torgeir Andersen, ber alle om å respektere forbudet mot bruk av ild og grilling nå som det er knusktørt på grunn av manglende nedbør. (Foto: DRBV)

Fra i dag blir det forbudt å grille i parken og på stranda

Brannvesenet i Drammensregionen innfører nå et utvidet forbud mot ild. Dermed blir det forbudt å tenne bål eller grille overalt i kommunene, bortsett fra i din egen hage. Også St. Hans-bålet kan du glemme.
Annonse

Det er allerede forbudt å bruke ild i skog og utmark, men fra 16. juni kl. 15.00 blir det ildforbud også i innmark. Det vil si at det blant annet vil være forbudt å grille i parken eller på stranda.

Drammensregionens brannvesen innfører nemlig en midlertidig lokal forskrift som utvider forbudet. Forskriften gjelder for kommunene Drammen, Lier, Øvre Eiker, Krødsherad og Sigdal.

Annonse

Et utvidet forbud er allerede blitt innført av flere brannvesen, blant annet brannvesenet i Asker og Bærum og Vestfold Interkommunale brannvesen.

– Vi har i samråd med de andre brannsjefene i Sør-Øst bestemt oss for å innføre et utvidet forbud mot ild. Jeg tror ikke det kommer så overraskende på folk, med tanke på hvor stor brannfare det har vært en stund, forteller Torgeir Andersen, brannsjef i Drammensregionens brannvesen.

Dette er unntatt fra forbudet
Det er fremdeles tillatt å grille i privat hage, og dette gjelder også dersom du bor i et borettslag som har en opparbeidet felles hage eller bakgård. Det er også tillatt å grille på større plasser som har grus eller asfalt som underlag, så lenge det gjøres i god avstand fra vegetasjonen. Dette vil for eksempel kunne være en skolegård, idrettsplass eller parkeringsplass.

– Det er viktig å understreke at disse unntakene bare gjelder dersom det er helt trygt. En gnist på avveie kan raskt starte en brann i hekken eller på plenen hjemme nå, så hold avstand til vegetasjonen og ha slokkemidler klart, oppfordrer brannsjefen.

Ikke bål til Sankthans
Forbudet innebærer også at det ikke er tillatt å fyre opp sankthansbål i år.

– Allerede før det utvidede forbudet ble vedtatt ble vi kontaktet av innbyggere som fortalte at de hadde avlyst sankthansbålplanene i år. Det viser at folk tar ansvar, og ser hvor brannfarlig det er nå, roser Andersen.

Han håper at alle innbyggere respekterer forbudet og er varsom ved bruk av åpen ild nå.

– Dersom du er i tvil om det er innafor å bruke ild er det bedre at du lar det være, oppfordrer brannsjefen Torgeir Andersen.

Del:
Annonse