21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Philviet Habon Huynh har med seg et knallsterkt vitnemål etter tre år på Eiker videregående skole. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Philviet fikk 22 seksere på vitnemålet

Philviet Habon Huynh fra Hokksund avsluttet nå før sommerferien Vg3 ved Eiker videregående skole, og han kan si seg meget godt fornøyd med vitnemålet sitt. Det ble 22 seksere og kun én femmer.
Annonse

– Det er vanskelig å si hvor mye jeg har jobbet for dette, men jeg regner med at det i gjennomsnitt er blitt rundt tre timer med skolearbeid hver eneste dag. På flashcards alene har jeg brukt til sammen 133 timer i løpet av de tre årene på videregående skole. Og mot slutten gikk jeg gjennom nær sagt alle tidligere eksamensoppgaver for å forberede meg best mulig. Eksamen ble derfor ikke for vanskelig, forteller han.

Den eneste femmeren hans kom i kroppsøving. De øvrige standpunktkarakterene var seksere. Videre ble det seks på hovedmålseksamen i norsk og på eksamenene i matematikk R2, kjemi 2 og fysikk 2.

Annonse

Og vi skulle tro at det er blitt lite tid igjen til andre aktiviteter. Men nei, da!

– Jeg har arbeidet mye med skole, men jeg har også drevet med andre ting på fritida. Blant annet har jeg vært opptatt av tysk og japansk. Jeg har satt inn mange timer på å lære meg de språkene, og jeg har jobbet mye med å forbedre aksenten og uttalen, forteller han.

Framtidsplanene er klare, melder skolen på sine nettsider.

– Til våren er tanken å starte på medisinstudier. Forhåpentligvis får jeg plass på medisin i Oslo, noe jeg har hatt planer om helt fra starten av videregående skole. Månedene før studiene skal jeg jobbe og skaffe meg penger, og samtidig ta litt pause. Selvsagt skal jeg søke studielån, men bosituasjonen er jeg usikker på. Satser på å få svar fra studentsamskipnaden før jeg begynner. Har søkt for lenge siden, forteller målbevisste Philviet Habon Huynh.

Del:
Annonse