27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vinnerne av yrkesfaglige priser for 2021. (Foto: André Stand, Viken FK.

Yrkesfaglig prisdryss på fylkestinget – to til Eiker

I dag 22. juni delte fylkestinget ut priser for 2021 til kandidater som har utmerket seg spesielt innen yrkesfaglig opplæring. To av prisene gikk til Eiker – én til anlegg og én til ambulansefaget.
Annonse

Det var høytidsstemning på fylkestinget under seremonien, der alle prisvinnerne hadde møtt opp for å ta imot velfortjent heder og ære, melder Viken på sine nettsider.

– Samtlige mottakere har strukket seg ekstra langt i sitt virke, og de kan vise til svært gode resultater i sitt arbeid. Vi håper prisen motiverer dem til å fortsette i det gode sporet og utvikle seg videre, og at de kan være til inspirasjon for andre, sa fylkesordfører Roger Ryberg (AP) under utdelingen. 

Annonse

Årets lærling og årets lærekandidat mottok et premiebeløp på 25.000 kroner, men de øvrige vinnerne mottok et vakkert fat laget av Nøstetangen Glass.

Årets lærling: Abel Berhe Zerai, lærling i vei- og anleggsfaget hos Isachsen Anlegg AS

Abel Berhe Zerai beskrives som en stille og forsiktig ung mann med en stor nysgjerrighet og læringsvilje, og en upåklagelig arbeidsinnsats. Han har hatt en enormt bratt utviklingskurve gjennom sine to år som lærling der han, i tillegg til å lære å beherske norsk skriftlig og muntlig, også har fulgt læreplanen innen vei- og anleggsfaget.

Zerai er en svært nøyaktig og ryddig medarbeider som gjennom sin behagelige og omgjengelige væremåte bidrar til godt arbeidsmiljø. Han bestod sin fagprøve med karakteren «meget godt bestått» i 2021, og har i dag en betydelig større rolle på ett av grøftelagene til Isachsen Anlegg AS.

Abel Berhe Zerai ble årets lærling og fikk en pris på 25.000 kroner. (Foto: Isachsen Anlegg)

Årets faglige leder/instruktør: Børre Johansen

Børre Johansen har gjennom sine 40 år i bransjen og sitt brennende engasjement vært en foregangsmann for ambulansefaget, og vært med på å forme mange av dagens ambulansemedarbeidere.

Børre Johansen er en voksenperson som ser og lytter til ungdommene, noe som har blitt løftet frem som den kanskje viktigste enkeltfaktoren for at barn og unge i en opplæringssituasjon skal kunne nå sine mål. På samme måte er det helt sentralt å ha gode instruktører i lærebedriftene som veileder, støtter og er til stede for ungdommer på vei mot et fag-, svenne- eller kompetansebrev.

I tillegg ble det delt ut pris til Årets lærekandidat: Wictoria Szwed, lærekandidat i Kokkefaget hos Holmen VGS, Årets lærebedrift: Fredrikstad kommune og Årets opplæringskontor: Opplæringskontoret for bilfag i Østfold.

Børre Johansen ble kåret til årets faglige leder og instruktør. (Foto: Privat)
Del:
Annonse