4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen/Eiker-trioen, Elida, Erla og Elisa er denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn og kjemper om en mulig plass på landslaget. F.v: Elida Holvik Kolbjørnsen (15), Erla Braathen (14) og Elisa Berisha (14).

Fremtidens fotballstjerner? Eiker-trio i toppen av norske fotballtalenter

70 av Norges fremste fotballjenter deltok denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem var Mjøndalen-talentet Erla Braathen (14) som kan være aktuell for landskamper i fremtiden.
Annonse

– Å få komme hit er en drøm som går i oppfyllelse, og det er gøy å bli kjent med andre jenter fra andre klubber, sier Erla Braathen fra Mjøndalen.

Målvakten viste et tidlig talent, og med hardt arbeid og dedikasjon ønsker hun å følge i fotsporene til den tyske landslags-målvakten Manuel Neuer.

Annonse

− Manuel Neuer ser jeg opp til. Han er god med ball i beina og er et forbilde for meg, sier Braathen.

Erla drømmer om å bli utenlandsproff, og er klar over hvor viktig det er å prestere på arenaer som dette.

− Drømmen er å spille i utlandet, Barcelona eller andre store klubber i Europa, sier Mjøndalen-jenta.

Mjøndalen-målvakten har i likhet med Neuer vist seg dyktig med beina.

Braathen har allerede bevist seg som en spiller som er god med ball i beina, og flink til å kommunisere bak i banen. Det kommer godt med på veien mot drømmen om å bli utenlandsproff.

− Fokuset mitt på den talentleiren er på posisjonering i målet og å fullføre alt jeg gjør 100 prosent, sier hun.

Går for gull sammen
Equinor har hatt et samarbeid med Norges Fotballforbund i over 20 år. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Talentleiren er en viktig arena hvor unge fotballspillere får både testet og vist frem sine ferdigheter på banen. Å bli en dyktig fotballspiller krever en enorm innsats og dedikasjon, som årets deltagere har demonstrert godt. Vi er stolte av å støtte Eiker-talentenes reise mot toppen av fotballen, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Målrettet talentutvikling
Resultatet av dedikert arbeid i norske fotballklubber kommer godt frem på talentleiren og her samles spillere fra alle regioner i landet. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, et systematisk talentutviklingsprogram som har som mål å forme Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er overbevist om verdien av denne satsningen og ser hvordan den bidrar til å bygge sterke fotballspillere for fremtiden.

– Vi gleder oss over å se at norske spillere i alle årsklasser fortsetter å klatre på rankingene år etter år. Dette er takket være målrettet og hard trening, og det er alltid spennende å se hva de unge spillerne bringer til banen under talentleiren. Spillerne fra Eiker-regionen har vist dedikasjon og imponerende ferdigheter og kan nå langt, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Del: