13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Girls on Wheels holdt rulleskøytekurs i festsalen med all sikkerhetsutstyret på plass. (Alle foto: Lene M. Velle)

Full rulle på biblioteket med Sommerskolen 2023

I de første dagene av skoleferien har det vært langt fra stille inne på biblioteket i Hokksund. På plakaten stod det aktiviteter som favnet både fotball, rulleskøyter og tegning.
Annonse

Onsdag var 16 fotballinteresserte gutter møtt opp til FIFA-turnering på storskjerm i barneavdelingen. Det ble spilt i lag to mot to, med mange intense kamper. Jubel og heiarop levnet ingen tvil til andre besøkende i biblioteket hver gang en scoring kom. Til slutt var det tvillingene Leo og Oskar som velfortjent stakk av med seieren. De kunne stolt ta med seg hver sin nye fotball hjem.

Inne i rådhusets festsal var stemningen også høy på onsdag. Der var 30 gutter og jenter i alderen 8 – 13 år på rulleskøytekurs i regi av BUA og biblioteket. Kurset ble holdt av organisasjonen Girls on Wheels.

Annonse

Girls on Wheels er Norges største rulleskøyte-samfunn, startet av syv jenter og en mamma fra Haslum i 2019. Med erfarne instruktører, diskomusikk og morsomme leker, ble barna introdusert for grunnleggende ferdigheter innenfor rulleskøyteteknikk. De fikk muligheten til å lære balanse, bremsing og å manøvrere på en sikker måte under god veiledning. Flere kunne også låne med seg rulleskøyter hjem fra BUA slik at de kunne øve mer hjemme.

Fredagen var tempoet senket noe ned, med tegnekurs med Monica Gulbrandsen fra Mokklokk Design. Hennes tegne- og malekurs er alltid populære når de arrangeres på biblioteket, så også denne gang. De 25 deltakerne var dypt konsentrerte under kurset, og lærte flere teknikker de kunne ta med seg videre.

– Alle arrangementene på biblioteket denne uken var fulltegnet flere dager i forveien, noe som tyder på at dette var aktiviteter som traff målgruppen godt. Nå tar biblioteket en velfortjent arrangementspause, men høstens program ligger allerede klart, både på nett og i fysisk form på biblioteket. Ta med deg et neste gang du stikker innom, sier Lene M. Velle, som er programansvarlig på biblioteket.

FIFA-turnering på storskjerm i barneavdelingen er alltid populært.
Monica Gulbrandsen lever nå av tegne og underviser gjerne andre.
Del:
Annonse