4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stor styrker fra brannvesenet rykket ut til Loe Rørprodukter i Hokksund i kveld etter at det hadde begynt å brenne i en stabel med gummiringer.

Avverget storbrann på Loe Rørprodukter i Hokksund

Det brant skikkelig hos Loe Rørprodukter på Eiker Næringspark i Hokksund i kveld. Brannvesenet rykket ut med store styrker sammen med flere politipatruljer og ambulanser. Brannen med den store røyksøylen, så mer dramatisk ut enn det var.
Annonse

Det var klokken 21.40 i kveld at nødetatene fikk melding om brann inne på det gamle Ytong-området – nå bedre kjent som Eiker Næringspark. Her har Loe Rørprodukter produksjon av ulike sementrør, men også et stort lager for ferdige produkter og deler som gummiringer til ulike kummer.

Og det var nettopp disse gummiringene som hadde tatt fyr av en eller annen årsak. Verken politi eller brannvesen kan si noe om brannårsaken så langt, men ifølge det lokale strømselskapet som tok strømmen på anlegget, kan det ha vært en svikt i kablene som gikk til den store traverskrana i bygget.

Annonse

Det brant altså mye da brannvesenet kom fram og røyken kunne ses over store deler av Hokksund og ned mot Mjøndalen. Det ble også meldt om at det var to dieseltanker i nærheten, men de skal ikke ha blitt antent.

Det er heller ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Politiet vil etterforske brannårsaken.

Her var det lagret store mengder med gummiringer som brukes på toppen av betongkummer. De er tunge og vanskelig å slukke når det først har tatt fyr.
Det ble satt en sikkerhetsavstand på 100 meter på grunn av dieseltankene som skal ha vært i nærheten av brannen.
Mannskaper kan returnere etter innsatsen.
Snart helt slukket. Mannskapene fra Øvre Eiker var først på plassen og kan nå konsentrere seg om etterslukking.
Brannen var godt synlig fra Harakollen som her. (Leserfoto)

Se video av den voldsomme brannen her (Leservideo)

Del: