22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kirken i Øvre Eiker legger om til høstkonfirmasjon fra neste år av. (Arkivbilde)

Kirken i Øvre Eiker legger om til høst-konfirmasjon

De fire menighetene i Øvre Eiker går nå sammen om en ny felles satsning på konfirmasjon og kirkelig ungdomsarbeid. I den anledning legger de om til høst konfirmasjon gjeldende for årskull født i 2010 og senere. Årets konfirmasjonskull for alle født i 2009 går som normalt med vårkonfirmasjon, og påmeldingen der er i full gang.
Annonse

– Vi har informert om endringen i brev til alle konfirmanter født i 2010, og der inviterer vi også til informasjonsmøte onsdag 25. oktober i Haug Kirke. Her inviterer vi til innspill og dialog om fremtidens konfirmasjonstid i menighetene i Øvre Eiker fra foresatte og ungdommer på det årskullet, sier menighetssekretær Ruth Irene Thorkildsen

– Kirkelig konfirmasjon er populært i Øvre Eiker og rundt 85 prosent av alle medlemmer i Den norske kirke velger kirkelig konfirmasjon. Det er også en økning i ungdommer som velger å døpe seg i konfirmanttiden og bli konfirmanter hos oss, sier undervisningsleder Kay-Morten Aarskog.

Annonse

– Vi tar ungdom sin tro og søken etter menig på alvor, og ønsker å legge til rette for trygge felleskap der de kan utforske hva de tror på og å i større grad bli kjent med nye venner på tvers av ungdomsskolemiljøene. Vi gleder oss over alle de gode sommerskoletilbudene i Øvre Eiker og blir med på laget med en fem-dagers leir med konfirmanter fra andre deler av landet i uke 26 som en sentral del av konfirmasjonstiden hos oss, sier Aarskog.

Dersom du ønsker mer informasjon om konfirmasjonstiden som starter nå, eller den de planlegger fra 2010-kullet, kan du besøke deres nettside eiker.kirken.no.

Mjøndalen menighet har lagt om til konfirmasjon på høsten inneværende år, mens Nedre Eiker menighet legger opp til å endre dato neste år. Konfirmantene vil derfor begynne i januar for så å ha sin fest på høsten.

Del: