4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Elias Horne (14) (t.v.) og Emir Jahic (14) har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Der møtte de over 100 andre fotballglade 14- og 15-åringer, og kjempet for en mulig plass på landslaget. (Foto: Mats Lønne)

Eiker-duo imponerer landslagstrenerne på fotball-leir

110 talentfulle fotballspillere i alderen 14-15 år har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene. Elias Horne (14) og Emir Jahic (14) fra Hokksund og Mjøndalen er blant de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet. For guttene betyr dette mye.
Annonse

– Det betyr veldig mye, fordi at jeg får muligheten til å møte god motstand og representere Norge, sier Mjøndalen-talentet Emir Jahic fra Drammen.

Eiker-kollega Elias Horne mener det samme. Han er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.

Annonse

− Jeg skal fokusere ekstra mye på å bruke mine styrker innen hurtighet og ballbehandling, for at jeg kan spille bedre, sier han. 

Går i Haalands fotspor
Equinor Talentleir og Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Talentleiren er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at spillerne fra Eiker motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Drømmer om å spille i utlandet
Jahic har allerede bevist seg som en spiller habil duellspiller med god spillforståelse. Det kommer godt med på veien mot proffdrømmen i utlandet. Spesielt Modric har vært en stor inspirasjon og noen å strekke seg etter for Jahic.

– Først og fremst ønsker jeg å bli proff i utlandet. Drømmen er å spille på Manchester United og for landslaget, sier den unge midtstopperen.

Målrettet talentutvikling
Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen.

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og guttene fra Eiker kan være blant dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

En unik sjanse til å vise seg frem
Under årets Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig «Future Team». Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med det nye tilbudet gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller, må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2023: 

• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 110 gutter fra hele landet.

• Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.

• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.

• Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Del: