18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ansatte ungdommer i Vestfossen sørger for sikker og god aktivitet. (Foto: Privat)

Sommerkvikk er i gang igjen – veksler mellom klubbene

I år er det Vestfossen IF, Bakke IF og Eiker Kvikk IF som i samarbeid med Øvre Eiker Idretts og Aktivitetsråd som arrangerer Sommerkvikk.
Annonse

Denne uken skjer det i Vestfossen, mens det neste uke er i Skotselv og siste uken før skolen starter opp igjen skjer det på Røren.

I årets sommerkvikk har 50 ungdommer under 18 år fått sommerjobb. Søknadsbunken har vært enorm så behovet for sommerjobber til ungdom er stort.

Annonse

På aktivitetene i Vestfossen er det ca. 270 unger pr dag. Aktiviteten spenner over frisbeegolf, orientering, fotball, håndball, hoppeslott, boblefotball, vannsklie, bordtennis, ansiktsmaling, fotball-dart, lekepark, såpebobler og stige-golf.

I tillegg kommer vind-drage, stangtennis, Yatzy m/store terninger, fire på rad, domino run, teppecurling, tegne/male, bowling og brettspill. Noen av aktivitetene er bare én dag, mens andre varer hele uka.

Hele Sommerkvikk er gratis og i Vestfossen er 20 unge aktivitetsledere, fem voksne ledere og noen driftige foresatte engasjert for å skape aktivitet i sommerferien.

Det er et stort apparat som skal til for å arrangere Sommerkvikk. Med mellom 250 og 270 barn daglig går det med ca. 1.200 bagetter, 50 pizzaer og 350 liter saft.

Alt i alt regner Sommerskolen med at de gir et tilbud til mellom 3.500 og 4.000 dagplasser I årets Sommerkvikk.

Del:
Annonse