12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det meldes om fare for styrtregn med lyn og torden gjennom søndagen. Det kan komme store mengder nedbør, så her gjelder det å ta sine forhåndsregler.

Søndag kan det komme skikkelig drittvær over Eiker-bygdene

Søndag ventes det kraftige regnbyger på Østlandet, og Meteorologisk Institutt har sendt ut gult farevarsel om styrtregn fra natt til søndag og frem til natt til mandag. I Eiker-bygdene kan det komme opp mot 36 mm med regn.
Annonse

Har du planer for søndagen er det bare å ta med paraply eller helst fullt regntøy og gummistøvler. Det er nemlig meldt om store nedbørstmelder hele dagen og i bygene kan det komme 20 mm på én time. Vær forberedt på at det også kan komme lyn og torden, melder Meteoreolisk Institutt.

Yr.no melder om regn gjennom hele natt til søndag og det er stor fare for lyn og torden. For Hokksund meldes det om 34 mm gjennom søndagen og litt natt til mandag.

Annonse

Varsom.no melder:
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning. Noen steder vil midlertidig kunne miste veiforbindelsen, gjerne flere dager. Kraftige regnbyger kan gi oversvømmelse i kjellere.

Råd
Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Del:
Annonse