20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ariel og prisen får hverandre til slutt som i alle eventyr, men på veien dit er det både spenning og dramatikk i «Den lille Havfruen».

Imponerende oppsetning av «Den lille Havfruen»

Hokksund Byteater Jr. imponerte nok en gang med sin nye oppsetning av «Den lille Havfruen» i Skriverparken i Hokksund. Her var det fart, spenning og ikke minst mye humor ispedd drama og intriger. Gårsdagens premiere ble sett av 200 publikummere.
Annonse

Denne uken spiller altså Hokksund Byteater Jr. det velkjente Disney-stykket om «Den lille Havfruen» i Skriverparken mellom Nøstetangen Museum og Hokksund Camping. Du ville kanskje tro at dette var en «risikosport» med høyst vekslende værforhold, men det er satt opp en kjemperigg med vegger og tak for at alle skal sitte tørt og greit i tilfelle dårlig vær.

Dårlig vær var det også i går på premieredagen, men på kvelden lettet det opp og værgudene spilte på lag med teatergruppa. Det ble litt kaldt på kvelden, så her gjelder det å ta med nok klær. For forestillingen starter ikke før klokken 21.30 og varer helt til midnatt – ispedd en liten pause. Den anbefales også at det brukes hørselvern for de yngste barna og andre lyd-ømfintlige da det forekommer noen smell og skrik i tillegg til et litt for høyt lydnivå.

Annonse

Imponerende innsats
De 36 skuespillerne med hovedrolleinnhaverne Oda G. Edvartsen (Ariel) og Magnus Holmen (Prins Erik) i spissen imponerte stort. Det samme gjorde Even M. Pedersen som en hysterisk morsom måke. Når det er sagt var det en rekke skuespillere her som gjorde en solid innsats og fisken Fomle vakte stor begeistring med Kaisa Reed-Rolfstad i den rollen. Også heksa Ursula gjorde en stor jobb med Scott Westbye i denne rollen.


Det å lage en tegnefilm om til scenen er ikke lett, men Hokksund Byteater Jr. greide også det med glans. En stor LED-skjerm i bakgrunnen laget stemninger og illustrasjoner, mens det var få og enkle rekvisitter som kom og gikk fra scenen på en effektiv måte.

Kunstnerisk ansvarlig for produksjonen er Helle E. Christiansen, mens regissør er Maiken Tindberg. Koreograf er Malin Westbye og Marie Lie Bogen.


I tillegg er det et stort apparat rundt selve oppsetninger men lyd, lys og rigging. Det er også foreldre som gjør det aller meste av arbeidet på dugnad og når du ser apparatet på plassen og alt som skjer rundt, så skjønner du at dette er en formidabel oppgave de har tatt på seg.

En formidabel jobb er det også for skuespillerne i denne 36-personers store troppen og ordfører Knut Kvale var tydelig imponert etter forestillingen. Han delte ut blomster og «intervjuet» et par av skuespillerne for åpen mikrofon.


Billetter igjen
Ferie og reisetid kan være en forklaring på at de kommende forestillingene ikke er utsolgt ennå. Værprognosene kan også være en medvirkende årsak. Men her er det altså ingen grunn til å frykte været.

Har du planer om å oppleve noe spennende og annerledes i sommer, er det denne uken som gjelder på teaterfronten. Forestillingen spilles hver dag kl. 21.30 ut uka, og det er som sagt, billetter igjen.


Ordfører Knut Kvale takker for en enestående forestilling.
Del:
Annonse