22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er ventet styrtregn over store deler av Østlandet i løpet av dagen, melder Meteorologisk Institutt.

VARSOM.NO: Varsler enda mer regn i løpet av dagen

Meteorologisk Institutt har i formiddag sendt ut nok et varsel på gult nivå. Denne gangen er det fare for styrtregn i løpet av dagen. Det kommer etter at det har regnet over Eiker-bygdene store deler av natten og formiddagen.
Annonse

Varsom.no varsler:
Dette er varselet som Varsom.no sendte ut i formiddag. Faren for styrtregn ventes å avta ved 20-tiden i kveld.

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Annonse

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Kraftige regnbyger ventes i ditt område. Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm i løpet av én time.

Del: