4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politihelikopteret søker nå etter en person som stakk til skogs langs Ringeriksveien i Hokksund. (Illustrasjon)

Søker etter varmepumpetyv med helikopter

(Oppdatert kl. 14.45) Klokken 10.02 melder politiets operasjonssentral at de vil søke med helikopter etter en person som er mistenkt for tyveri av varmepumper i Holmestrand. To er anholdt langs Ringeriksveien i Skotselv.
Annonse

Klokken 09.15 aksjonerte politiet mot en adresse langs Ringeriksveien i Knivedalen. Etterforskning av et tyveri av varmepumper fra Holmestrand tok dem til Ringeriksveien.

Her ble det gjort funn av varmepumpene og til nå er to personer anholdt. En person har løpt til skogs. Det lokale politiet får bistand fra politihelikopteret i søket etter vedkommende.

Annonse

Politiet søker etter en mann i 40-årene. Lys overdel og grå joggebukse. Blondt hår. Politihelikopteret søker etter ham nå, samt vi har hundepatrulje på vei.

Denne kassebilen skal litauerne ha brukt til å frakte de stjålne varmepumpene med. Politiet har tatt beslag i bil og varer.

En pågrepet – leter fortsatt
En av de to anholdte er besluttet pågrepet. Det er en mann i 40-årene fra Litauen. Nummer to som ble anholdt ble sjekket ut. Vi søker fortsatt etter én som løp fra stedet, melder operasjonssentralen kl. 11.35.

Helikopteret har søkt i lang tid uten at det er meldt om funn av mannen som stakk av. Søket er utvidet fra Knivedalen-området og nedover mot Hokksund. Det er ikke gitt noen begrunnelse til denne utvidelsen av søket.

Mennene er mistenkt for å stå bak tyveriet av varmepumper til en verdi av rundt 200.000 kroner. De skal ha brukt en stor kassebil som nå er tauet inn.

Ifølge dt.no var varmepumpene stjålet fra Jarlsberg Varmeteknikk i Holmestrand. Men eieren her hadde vært forutseende nok til å plassere en sporingsbrikke i en av eskene. Politiet hadde derfor en lett jobb med å finne tilbake til tyvegodset og tyvene i Knivedalen i Øvre Eiker.

Klokken 12.38 melder politiets operasjonssentral om at mannen som løp, fortsatt ikke er pågrepet. De jobber videre i etterforskningssporet for å identifisere mannen.

Klokken 14.18: Politiet melder at søket er pr. nå avsluttet. Saken går over i etterforskningsporet.

Flere politipatruljer var i området rundt Knivedalen og snakket med folk som bor og driver næring i håp om at de hadde sett noe til rømlingen.
Del: