4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var på E18 nordgående i Kobbervikdalen den unge eikværingen ble tatt i 150 km/t. (Illustrasjon: UP)

Kjørte 50 km/t over lovlig hastighet – måtte møte i retten

En 18-åring fra Øvre Eiker måtte i juni møte i Buskerud Tingrett – Eiker etter å ha blitt stanset på E18 i Drammen. Han var da mål med en fart på 150 km/t i 100-sonen.
Annonse

Den 18 år gamle gutten hadde ikke hatt lappen lenge da han ble stanset av politiet. Han innrømmet da også alt i retten og fikk dermed en såkalt tilståelsesdom i tråd med siktelsen fra påtalemyndigheten.

Gutten er ikke tidligere straffet, men hadde som sagt ikke latt førerkort lenge da han fylte 18 år i mars og ble stanset av politiet 31. mai i år.

Annonse

18-åringen innrømmet sine feil i retten og sa han burde handlet annerledes. Denne innrømmelsen gjorde trolig utslaget for å få en betinget dom på 14 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale 15.100 kroner i bot, samt ta både teori og praktisk oppkjøring på nytt før han får førerkortet tilbake etter syv måneder.

Gutten er lærling og for tiden uten fast inntekt og både bot og ny oppkjøring svir derfor ekstra mye for vedkommende. Men han vedtok dommen på stedet.

Del: