22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En 28 år gammel mann fra Øvre Eiker er dømt til betinget fengsel i 15 dager etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Drammen i desember i fjor. (Illustrasjon: Joakim Fjeldli)

Eikværing fikk betinget fengsel etter ruskjøring i Drammen

En 28 år gammel mann fra Øvre Eiker er dømt til betinget fengsel i 15 dager med en prøvetid på to år etter at han ble tatt for kjøring i ruset tilstand i Drammen i desember i fjor. I tillegg må han betale en bot på 52.000 kroner.
Annonse

Eikværingen har tidligere fått forelegg på grunn av narkotikabruk, men er ikke straffedømt på annen måte. Men i desember i fjor ble han stoppet av politiet, mistenkt for kjøring i cannabis-rus tilsvarende 0,5 og 1,2 promille.

Aktor ville ha en dom på 15 dagers fengsel samt boten på 52.000 kroner – som tilsvarer halvannen gang månedslønn slik vanlig er i slike saker. Men retten la vekt på at mannen ga en uforbeholden tilståelse. I skjerpende retning skjedde kjøringen i et område med stor trafikk og mye folk.

Annonse

I tillegg til dommen på 15 dagers betinget fengsel og boten, mister mannen førerkortet i ett år med virkning fra desember i fjor. Han må dermed ta full teoretisk og praktisk oppkjøring om han skal kjøre bil igjen.

Saken ble avgjort som en tilståelsesdom i Buskerud Tingrett – Eiker og mannen fikk opplest dommen samme dag. Han tok betenkningstid om han ville godta dommen eller ikke, men samtykket i beslaget av førerkortet.

Del: