20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Spesialenheten for politisaker anker dommen der politimannen som banket opp Kevin fra Vestfossen ble frifunnet på alle punkter. (Overvåkingsvideo)

Politivold-saken: Påtalemyndigheten anker Buskerud tingretts dom

Spesialenheten for politisaker har i dag informert partene om at de anker Buskerud tingretts dom av 7. juli der politimannen som var tiltalt for å ha banket opp Kevin Simensen fra Vestfossen, ble frikjent på alle punkter.
Annonse

– Det er etter ordre fra riksadvokaten at det vil bli inngitt en fullstendig anke. Det er i tråd med innstillingen Spesialenheten sendte riksadvokaten tidligere denne uka, skriver fungerende sjef for Spesialenheten, Guro Glærum Kleppe i en pressemelding.

Ifølge VG er ikke bistandsadvokat for de fornærmede, Morten Kjensli, er overrasket over anken. Han har tidligere denne uken anket erstatningen.

Annonse

– Nyheten er i tråd med det vi har forventet. Klientene mine er takknemlig for at avgjørelsen er kommet, forteller han til VG.

Det har vakt sterke reaksjoner på nettet etter frifinnelsen, og det har ikke manglet på både stygge og vonde kommentarer mot begge parter.

Det er nå opp til lagmannsretten å vurdere anken og om saken skal tas opp igjen i sin fulle bredde eller ikke.

Del:
Annonse